Καιρό είχαμε να φτιάξουμε κρέπες. Αυτή τη φορά, όμως, κάναμε αλμυρές! Έτοιμες σε 10′ (ταυτόχρονα έφτιαχνα και την γέμιση) και πήρε μόλις 20′ να ετοιμαστεί το φαγητό στον φούρνο. Ψήνεσαι για ΑΛΜΥΡΕΣ ΚΡΕΠΕΣ στον φούρνο με μανιτάρια, μπέικον και ανθότυρο;
Υλικά συνταγής:
Για τις κρέπες, δες εδώ
Για την γέμιση:
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
- 6-7 λευκά μανιτάρια χοντροκομμένα
- 250 γρ. ανθότυρο
- 200 γρ. τριμμένο gouda
Για την σάλτσα:
- 1 συσκευασία τριμμένη τομάτα
- 2 κ.γλ. chutney τομάτας mamellada
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Μέθοδος παρασκευής:
Φτιάχνουμε τις κρέπες και ταυτόχρονα, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το μπέικον και τα μανιτάρια για 3-4′.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με την υπόλοιπη γέμιση και γεμίζουμε τις κρέπες μας. Λαδώνουμε ένα πυρέξ και βάζουμε τις κρέπες.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Περιχύνουμε τις κρέπες και προαιρετικά, πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα gouda.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20′.
Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.
ΑΒ Βασιλόπουλος
E-fresh.gr