Τανωμένος Σορβάς

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Όταν έχεις Πόντια πεθερά, όλο και κάποια συνταγή θα μάθεις δίπλα της… Όταν δοκίμασα πρώτη φορά αυτή τη σούπα, ήμουν λιγάκι επιφυλακτική, αλλά με κέρδισε αμέσως ο ΤΑΝΩΜΕΝΟΣ ΣΟΡΒΑΣ (σούπα με πλιγούρι, ρύζι και γιαούρτι, που την έχεις έτοιμη σε μισή ώρα το πολύ!)
Και ναι, οι Πόντιοι ήξεραν (και ξέρουν) πως με λίγα και απλά υλικά μπορούν να δημιουργήσουν τα πιο νόστιμα φαγητά.

Υλικά συνταγής:

  • 5 κ.σ. πλιγούρι χοντρό
  • 3 κ.σ. ρύζι Καρολίνα
  • 1 1/2 λίτρο νερό (κρατάμε στην άκρη 1 ποτήρι από αυτό το νερό)
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ρίγανη ξερή
  • 2 κ.σ. δυόσμος ξερός
  • 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό

Μέθοδος παρασκευής:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το πλιγούρι και το ρύζι και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά (δοκιμάζουμε ώστε να δούμε αν είναι έτοιμα, χρειάζονται περίπου 20′).

Ταυτόχρονα, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και όταν χρυσαφίσει, προσθέτουμε τη ρίγανη και τον δυόσμο. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό που κρατήσαμε στο ποτήρι και το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Όταν είναι έτοιμα το πλιγούρι και το ρύζι, προσθέτουμε στην κατσαρόλα αυτά που σοταραμε στο τηγάνι και αφού ανακατέψουμε, ρίχνουμε και το μίγμα νερού- γιαουρτιού και ανακατεύουμε πολύ καλά. Η σούπα μας είναι έτοιμη και σερβίρουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι!


Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.

ΑΒ Βασιλόπουλος

E-fresh.gr

Προηγούμενο άρθροΚέικ με Σοκολάτα και Πορτοκάλι
Επόμενο άρθροΣουφλέ Ζυμαρικών

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα