Είναι από αυτά τα φαγητά που μας αρέσουν λίγο παραπάνω. Είναι ΣΟΥΦΛΕ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ στον φούρνο με τα τυράκια του, με τα κοχυλάκια της @agrozimi, με τα όλα του! Και το καλύτερο; Το έφτιαξα χρησιμοποιώντας μόνο ένα σκεύος και συγκεκριμένα, το τηγάνι με αποσπώμενη λαβή της @gruppe_design_wise που μου έλυσε τα χέρια!
Υλικά συνταγής:
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 καρότα ψιλοκομμένα
- 4 λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 200 γρ. ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια
- 6 φέτες μπέικον κομμένες σε κομματάκια
- 400 γρ. διάφορα τυριά τριμμένα (γκούντα, ένταμ, γραβιέρα)
- 1/2 πακέτο ζυμαρικά κοχυλάκια @agrozimi
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- 3 αυγά
- 250 ml γάλα εβαπορέ
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 250 ml τομάτα στον τρίφτη
Μέθοδος παρασκευής:
Σε ένα τηγάνι με αποσπώμενη λαβή βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα καρότα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 5′ ακόμα. Ρίχνουμε το ζαμπόν, το μπέικον, συνεχίζουμε το σοτάρισμα και προσθέτουμε την τριμμένη τομάτα. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
Ταυτόχρονα, σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα κοχυλάκια για 10′. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε κι αυτά στο τηγάνι προσθέτοντας το 1/3 από τα τριμμένα τυριά. Σβήνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γάλα εβαπορέ με τα αυγά και την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το μίγμα στο τηγάνι.
Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά και βάζουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 45-50′.
Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.
ΑΒ Βασιλόπουλος
E-fresh.gr