0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Σολομός με Σάλτσα Βουτύρου

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Είναι από τα ψάρια που λατρεύω, γιατί έχει κάτι ιδιαίτερο: ψήνεται σε λίγο χρόνο και, αν προσθέσεις αυτήν την σάλτσα βουτύρου (και ευχαριστώ τόσο έναν αγαπημένο φίλο που μου έδωσε την συνταγή της), γίνεται ένα γεύμα ονειρεμένο!Το λιγουρεύεσαι; Σε μισή ώρα θα έχεις έτοιμο τον ΣΟΛΟΜΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ!
Συνόδεψε αυτό το γεύμα με το λευκό κρασί “Κλέφτες” από το οινοποιείο @ampelones_markou_vineyards και δεν χρειάζεσαι τίποτε άλλο!

Υλικά συνταγής:

  • 4 φιλέτα σολομού
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την σάλτσα:

  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μηλόξιδο
  • 2 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί @ampelones_markou_vineyards
  • 50 ml νερό
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 250 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μέθοδος παρασκευής:

Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 10′ από κάθε πλευρά.

Για την σάλτσα:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το κρεμμύδι, το νερό, το κρασί και το ξύδι και αφήνουμε να πάρουν βράση σε σιγανή φωτιά για 10′.

Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και τοποθετούμε από πάνω το κατσαρολάκι με το κρεμμύδι (ουσιαστικά, κάνουμε μπεν μαρί). Προσθέτουμε και τους κρόκους και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε και το βούτυρο σιγά- σιγά ανακατεύοντας συνεχώς και τέλος, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Μόλις πήξει η σάλτσα, απομακρύνουμε από την φωτιά και την περνάμε από μια σίτα (κόσκινο) ώστε να μην υπάρχουν κομματάκια.

Σερβίρουμε βάζοντας 2 κ.σ. από την σάλτσα σε κάθε φιλέτο!


Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.

ΑΒ Βασιλόπουλος

E-fresh.gr

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα