- Advertisement -
Όταν έχεις στα χέρια σου ένα τέτοιο υλικό, πώς να μην ξεκινήσει η εβδομάδα όμορφα; Δες αυτό το ΓΕΜΙΣΤΟ ΤΣΟΥΡΈΚΙ και θα καταλάβεις! Το γέμισα με την μοναδική πραλίνα μέλι- κακάο- φουντούκι της @melissafarm και το μόνο που θα σας πω είναι ότι ευωδίασε το σπίτι από το φουντούκι και το μαχλέπι!
Υλικά συνταγής:
- 100 γρ. χλιαρό νερό
- 2 1/2 φακελάκια ξηρή μαγιά
- 600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.(+1 κ. σ. επιπλέον)
- 70 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. γάλα
- 150 γρ. ζάχαρη (+ 1 κ.σ. επιπλέον)
- 1 βανίλια
- 5 γρ. μαστίχα
- 5 γρ. μαχλέπι
- 2 αυγά ( χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους)
Μέθοδος παρασκευής:
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με συρμα χειρός το νερό, τη μαγιά και τη 1 κουταλιά αλεύρι και αφήνουμε για 15′.
- Σε ένα κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το βούτυρο και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσουν.
- Στο μούλτι χτυπάμε την βανίλια, τη μαστίχα, το μαχλέπι και τη 1 κουταλιά ζάχαρης. Ρίχνουμε αυτό το μίγμα στο μίγμα που είναι στο κατσαρολάκι, αφού το έχουμε αποσύρει από τη φωτιά.
- Βάζουμε το μίγμα που έχουμε στο κατσαρολάκι μέσα στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε τα ασπράδια και το αλεύρι κοσκινισμένο. Χτυπάμε με τον γάντζο για 10′ περίπου και αφήνουμε το ζυμάρι σκεπασμένο για 1 1/2 ώρα να φουσκώσει.
- Σχηματίζουμε 6 μπάλες (3 για κάθε τσουρέκι) και ανοίγουμε σε μπαστούνια. Τα ανοίγουμε λίγο και βάζουμε την γέμιση. Κλείνουμε και σχηματίζουμε τα τσουρέκια μας.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε να φουσκώσουν για 40′.
- Αλείφουμε με τους κρόκους και πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με σουσάμι ή αμυγδαλο φιλέ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25′ (αναλόγως τον φούρνο).
Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.
ΑΒ Βασιλόπουλος
E-fresh.gr