Παραδοσιακή Φασολάδα

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Όταν έχει κρύο, επιβάλλεται να φτιάχνουμε τέτοια φαγητά.Ναι, ναι, αυτά τα τόσο απλά φαγητά που ζεσταίνουν το μέσα μας και από νοστιμιά δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τα υπόλοιπα… Και από δίπλα, φυσικά, να έχουμε τα απαραίτητα!Έτσι συμβαίνει και με αυτήν την ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΦΑΣΟΛΆΔΑ που δίπλα της έχει φρυγανισμενο ψωμάκι και ελιές. Χρειαζόμαστε κάτι άλλο; 

Υλικά συνταγής:

  • 250 γρ. φασόλια μέτρια
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κλωνάρια σέλινο 
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλ. πελτέ
  • 4 κ.σ. τριμμένη τομάτα
  • 1/3 κ. γλ. κουρκουμά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • προαιρετικά: 1 σελινόριζα κομμένη σε κυβάκια

Μέθοδος παρασκευής:

Αποβραδίς βάζουμε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με νερό (στο “μούσκιο”, όπως έλεγαν παλιά). Το πρωί τα στραγγίζουμε και βάζουμε ξανά νερό στην κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Στραγγίζουμε ξανά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι. Σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα καρότα, τη σελινόριζα και το σέλινο. Βάζουμε και τα φασόλια και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τον πελτέ και τον κουρκουμά και στη συνέχεια την τομάτα, το αλάτι και το πιπέρι. Καλύπτουμε το φαγητό μας με νερό ώστε να καλυφθεί και λίγο παραπάνω και βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Έτσι, χυλώνει όμορφα!


Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.

ΑΒ Βασιλόπουλος

E-fresh.gr

Προηγούμενο άρθροBrownies με Κομματάκια Σοκολάτας
Επόμενο άρθροΓεμιστό Τσουρέκι

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα