- Advertisement -
Σοκολάτα, σοκολάτα, σοκολάτα!Νομίζω ότι είμαστε πολλοί εμείς που την αγαπάμε μέχρι εθισμού, έτσι δεν είναι;Και ποιος θα αντισταθεί σε αυτά τα ζουμερά BROWNIES ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ;Και η απογείωση ήρθε με αυτά τα αποξηραμένα βρώσιμα ροδοπέταλα από τα @melir_organics που δεν μπορούσα να αντισταθώ στην μυρωδιά τους, όταν άνοιξα το σακουλάκι!
Υλικά συνταγής:
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κανονική (ή 125 γρ. κανονική κουβερτούρα και 125γρ. κουβερτούρα γάλακτος)
- 180 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 250 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά μέτρια
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
- 30 γρ. κακάο
- 1 πρέζα αλάτι
Μέθοδος παρασκευής:
- Σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
- Λιώνουμε τη μισή ποσότητα κουβερτούρας σε μπεν μαρί και αφού γίνει χλιαρή, την προσθέτουμε στο παραπάνω μίγμα.
- Ρίχνουμε και το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
- Κόβουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα σε κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μίγμα.
- Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο ένα τετράγωνο ταψάκι 23×23 και στρώνουμε λαδόκολλα στον πάτο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20′.
- Αφού κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!