Πόσο ταιριάζει το ψωμάκι με φαγητά όπως οι σούπες, αλλά και τα λαδερά ή ένα νόστιμο κοκκινιστό μοσχαράκι, δεν λέγεται!
Κι όταν είναι φρεσκοψημένο και γεμάτο αρώματα, νομίζω πως κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί… Αυτό, λοιπόν, είναι το αφράτο ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΟ μου και υπάρχει πάντα στο τραπέζι μας με τέτοια φαγητά. Η ζύμη του είναι του 10λεπτου και με τα πιο απλά υλικά!
Υλικά συνταγής:
Για το ζυμάρι:
- 500 γρ. αλεύρι σκληρό
- 300 ml νερό ζεστό
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 κ.σ. μέλι
Για την επικάλυψη:
- 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό (ή δεντρολίβανο ή δυόσμο)
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
Μέθοδος παρασκευής:
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, τη μαγιά και το μέλι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Αφήνουμε για 5′ και προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι σε δόσεις χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα με τον γάντζο. Σταματάμε για 5′ και ζυμώνουμε ξανά για 2′. Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ και σκεπάζουμε για 1 ώρα.
Πλάθουμε 2 μπαγκέτες και τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε για ακόμα μισή ώρα να φουσκώσουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για 20′. Βγάζουμε και αλείφουμε με το μιγμα βουτύρου- μαϊντανού- σκόρδου και ψήνουμε για 5′ ακόμα. Όταν είναι έτοιμο, μπορούμε να κόψουμε σε φέτες και να βάλουμε έξτρα βούτυρο! Αφράτο και μυρωδάτο ψωμάκι!
Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.
ΑΒ Βασιλόπουλος
E-fresh.gr