0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Πρασοτυρόπιτα

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Τις προάλλες η πεθερούλα μου μού έστειλε μια πρασοτυρόπιτα, που όμοια της δεν έχω δοκιμάσει. Και μια τέτοια συνταγή, δεν θα μπορούσα να μην τη μοιραστώ μαζί σας!Έτσι, αφού μου είπε όλα τα μυστικά, σήμερα θέλω να σας δείξω αυτή την μοναδική ΠΡΑΣΟΤΥΡΌΠΙΤΑ με χωριάτικο φύλλο που θα σας ξετρελάνει όσο κι εμένα!

Υλικά συνταγής:

Για τα 2 φύλλα:

  • 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 400 ml νερό χλιαρό
  • έξτρα ελαιόλαδο για το άλειμμα

Για την γέμιση:

  • 8-10 πράσα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια  ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 150-200 γρ. φέτα τριμμένη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μέθοδος παρασκευής:

Σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ξύδι και το νερό (όχι όλο, αφήνουμε λίγο στην άκρη). Ζυμώνουμε και προσθέτουμε το λάδι και το υπόλοιπο νερό. Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε στην άκρη για 2 ώρες.

Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε το κάθε φύλλο με τον πλάστη. Διπλώνουμε το κάθε φύλλο σαν φάκελο και το ανοίγουμε ξανά (καλό είναι να γίνει αυτό 2-3 φορές) ραντίζοντας κάθε φορά με λίγο ελαιόλαδο.

Ετοιμάζουμε την γέμιση αχνίζοντας τα πράσα σε μια κατσαρόλα με νερό για 5′. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν και τα σοτάρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με τα κρεμμυδάκια. Βάζουμε την γέμιση σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη φέτα, αλάτι και πιπέρι.

Σε ταψί με λαδόκολλα βάζουμε το ένα φύλλο και προσθέτουμε την γέμιση. Τοποθετούμε το άλλο φύλλο από πάνω και κλείνουμε ενώνοντας γύρω- γύρω. Χαράζουμε την πίτα μας και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις για 45-50′.

Θα πείτε “Τι πίτα, Θεέ μου!”.


Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.

ΑΒ Βασιλόπουλος

E-fresh.gr

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα