Ρολάκια Κανέλας με Γλάσο Μαρμελάδας Ρόδι

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Όταν ξεκίνησα το food blog μου, δειλά- δειλά, το έκανα, γιατί ήθελα να μοιραστώ μαζί σας νόστιμες συνταγές και σκέψεις και να ανταλλάσσουμε απόψεις για το καλό φαγητό. Γνώρισα όμως και πολύ αξιόλογους ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και η αγαπημένη μου -πλέον- @greekmamachef. Η Μαριαλένα, λοιπόν, έφτιαξε τις προάλλες κάτι πεντανόστιμα ρολακια κανέλας που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον και ιδού: ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΜΑΡΜΕΛΆΔΑΣ ΡΟΔΙ (αυτό το τελευταίο  είναι η δική μου τσαχπινιά).

Υλικά συνταγής:

Για τη ζύμη:

  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 120 ml νερό
  • 60 ml γάλα
  • 1 αυγό

Για την γέμιση:

  • 3 κ.σ. μαλακό βούτυρο ανάλατο
  • 2 κ.σ. κανέλα τριμμένη
  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη
  • Για το γλάσο:
  • 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια
  • 2 κ.σ. μαρμελάδα ρόδι @agroktima_drosou

Μέθοδος παρασκευής:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και την ζάχαρη. Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα, με το βούτυρο και το νερό. Ρίχνουμε προσεκτικά το μίγμα των υγρών στο μίγμα με το αλεύρι βάζοντας τελευταίο το αυγό, αφού το έχουμε χτυπήσει. Ζυμώνουμε και αφήνουμε για 10′.

Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη μας σε φύλλο πάχους 2-3 εκ. όσο πιο ορθογώνιο γίνεται. Απλώνουμε παντού το μαλακό βούτυρο και πασπαλίζουμε με το μίγμα ζάχαρης- κανέλας. Τυλίγουμε τη ζύμη μας κατά μήκος και κόβουμε σε ρολά (περίπου 10). Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε σκεπασμένα για 1 ώρα να διπλασιαστούν σε όγκο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για 20-25′.
Ετοιμάζουμε το γλάσο ανακατεύοντας όλα τα υλικά. Μόλις είναι έτοιμα τα ρολά, τα γλασαρουμε αμέσως και σερβίρουμε.

Είναι τόσο αφράτα και νόστιμα!


Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.

ΑΒ Βασιλόπουλος

E-fresh.gr

Προηγούμενο άρθροΓαρίδες Σαγανάκι
Επόμενο άρθροΣκορδόψωμο

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα