Είναι το αγαπημένο μου θαλασσινό και στη συγκεκριμένη τους μορφή θα μπορούσα να τις φάω όλες.Αγαπώ τις ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΆΚΙ, γιατί είναι ένα φαγητό τόσο νόστιμο που μπορεί να σταθεί και ως ορεκτικό και ως κυρίως πιάτο! Μην ξεχάσετε να βουτήξετε ψωμάκι στη νόστιμη σάλτσα με τριμμένη ντομάτα του @agroktima_drosou
Υλικά συνταγής:
- 1/2 κιλό γαρίδες
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο χοντροκομμένη
- 1/2 συσκευασία τομάτα στον τρίφτη @agroktima_drosou
- 1 κ.σ. πελτέ
- 1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες
- 150 γρ. χοντροτριμμένη φέτα
- λίγο μαϊντανό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μέθοδος παρασκευής:
Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις πιπεριές και αφήνουμε για 1′. Βάζουμε και τις γαρίδες και σοτάρουμε για 5′. Σβήνουμε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ αφαιρούμε τις γαρίδες.
Βάζουμε στο τηγάνι τον πελτέ και τον ξύνουμε στον πάτο με μια σπάτουλα για 2′. Προσθέτουμε και την τριμμένη τομάτα, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε ένα ποτηράκι νερό και αφήνουμε την σάλτσα μας να πάρει βράση. Μόλις αρχίσει να δένει, βάζουμε ξανά τις γαρίδες στο τηγάνι και αφήνουμε όλα τα υλικά να δέσουν για 5′. Σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε την φέτα. Σερβίρουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό!
Ένα πιάτο… Μπουκιά και συχώριο!
Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.
ΑΒ Βασιλόπουλος
E-fresh.gr