Μετά το κυριακάτικο τραπέζι, σειρά έχει το γλυκάκι παρέα με τον καφέ. Και χθες έφτιαξα αυτο το ΕΥΚΟΛΟ ΜΙΛΦΕΙΓ, γιατί αγαπώ πολύ την κρέμα του και κάποιος στο σπίτι μου το ζητά εδώ και καιρό, μιας και είναι το αγαπημένο του γλυκό!Αυτή τη φορά, μάλιστα, έκανα ατομικά μιλφέιγ και γάρνιρα με φρούτα του δάσους ή με γλυκό άγριο βύσσινο της αγαπημένης @rizestegeas.
Υλικά συνταγής:
- 1/2 λίτρο γάλα
- 40 γρ. corn flour
- 100 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 40 γρ. βούτυρο
- 2 βανίλιες
- 200 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
- 1 φύλλο σφολιάτας
- άχνη ζάχαρη/ φρούτα του δάσους/γλυκό άγριο βύσσινο @rizestegeas
Μέθοδος παρασκευής:
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε το γάλα, το corn flour, τη ζάχαρη και τα αυγά. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει το μίγμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και τις βανίλιες και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μίγμα σε μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη (να εφάπτεται στην κρέμα) και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Ψήνουμε την σφολιάτα για 30′ στον αέρα στους 180°C και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Μετά το πέρας της ώρας, αφαιρούμε την μεμβράνη από το μπολ και ανακατεύουμε την κρέμα με το σύρμα. Προσθέτουμε την σαντιγί και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Σπάμε την σφολιάτα σε τρίμματα και βάζουμε στον πάτο ποτηριών. Ρίχνουμε κρέμα και επαναλαμβάνουμε. Κλείνουμε με τρίμμα σφολιάτας και γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη και ο,τι άλλο θέλουμε!
Tip:
Μπορούμε να φτιάξουμε το γλυκό μας σε μεγάλο γυάλινο μπολ αντί ατομικών ποτηριών!
Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.
ΑΒ Βασιλόπουλος
E-fresh.gr