Για πολλά χρόνια έψαχνα μια συνταγή που θα έκανε το στήθος κοτόπουλου ζουμερό, όπως πρέπει. Και πιστέψτε με, από τότε που βρήκα την συγκεκριμένη, την φτιάχνω συχνά. Αγαπούν όλοι στο σπίτι το ΖΟΥΜΕΡΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΆΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΆΡΔΑΣ. Και κάτι ακόμα! Γίνεται γρήγορα!
Υλικά συνταγής:
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
- λίγο αλεύρι
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 400 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1 τριμμένη σκελίδα σκόρδο
- 80 ml λευκό κρασί
- 1/2 κ.σ. θυμάρι αποξηραμένο
- 4 κ.σ. τριμμένη γραβιέρα
- 2 κ.σ. μουστάρδα (προτιμώ Dijon, γιατί είναι λίγο πιο έντονη στην γεύση)
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μέθοδος παρασκευής:
Χτυπάμε τα φιλέτα με την ανάποδη πλευρά μιας κατσαρόλας ώστε να γίνουν λίγο πιο λεπτά. Κόβουμε το καθένα στη μέση, τα αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές και τα αλευρώνουμε. Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο και προσθέτουμε τα φιλέτα. Θέλουμε να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αφαιρούμε και προσθέτουμε το μανιτάρια. Τα αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 2-3′. Προσθέτουμε και το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί, ρίχνουμε το θυμάρι και βάζουμε ξανά τα φιλέτα. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 20′ και τα αφαιρούμε ξανά (μόνο τα φιλέτα). Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την μουστάρδα και την γραβιέρα και ανακατεύουμε για να δέσει η σάλτσα. Βάζουμε ξανά τα φιλέτα στο τηγάνι, σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε με σκεπασμένο καπάκι για 1-2′.
Έτοιμα και πεντανόστιμα!
Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.
ΑΒ Βασιλόπουλος
E-fresh.gr