Σοκολάτα, αγάπη μου!
Κι αυτά τα σοκολατάκια είναι ό,τι χρειάζεται, για να μπουν δίπλα στους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα και να κλείσει το τραπέζι των γλυκών τα Χριστούγεννα! Ναι, ναι! ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΎΣ, τόσο νόστιμα που λιώνουν στο στόμα!
Υλικά συνταγής:
- 500 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 1 κ.σ. μέλι
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 250 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 80 γρ. μείγμα ξηρών καρπών (προτίμησα κάσιους, φιστίκια Αιγίνης, αμύγδαλα και κράνμπερις)
Μέθοδος παρασκευής:
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να ξεκινήσει να βράζει. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε μπολ στο οποίο έχουμε ήδη βάλει την κουβερτουρα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Προσθέτουμε και το μέλι.Βάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα κάνουμε σκόνη. Τα προσθέτουμε στο μπολ μαζί με το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά.Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και ρίχνουμε το μίγμα μας. Το αφήνουμε για 10-15′ να κρυώσει και πασπαλίζουμε με χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.
Μοναδικά, λιώνουν στο στόμα!
Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.
ΑΒ Βασιλόπουλος
E-fresh.gr