Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Δε νομίζετε πως ήρθε η ώρα να μπούμε σε χριστουγεννιάτικη διάθεση; Και νομίζω πως, ειδικά φέτος, όλοι το έχουμε ανάγκη λίγο περισσότερο!
Κι αφού, λοιπόν, στολίσαμε το δέντρο μας, μπήκαμε στην κουζίνα και φτιάξαμε αυτά τα τραγανά ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΆΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΌΤΑ. Μοσχομύρισε το σπίτι από την γλύκα των Χριστουγέννων! Κι αφού ο μικρός μου ζήτησε να διακοσμήσουμε μερικά από αυτά, έψαξα την καλύτερη συνταγή για γλάσο και ιδού!

Υλικά συνταγής:

Για τα μπισκότα:

  • 140 γραμ. μαλακό βούτυρο
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 180 ml  πετιμέζι
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1½ κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1½ κ.γλ. κανέλα
  • 1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο
  • 1/3 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γλ. baking powder
  • 1/2 κ.γλ. σόδα
  • 450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. (ίσως και 1-2 κ.σ. ακόμα)

Για το γλάσο:

  • 80 γραμ. παστεριωμένα ασπράδια αυγού (είναι το ρόφημα που υπάρχει στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1κ.γλ. εκχύλισμα  βανίλιας
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

Μέθοδος παρασκευής:

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα και το baking. Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το πετιμέζι, την ζάχαρη και όλα τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό και προσθέτουμε το αυγό. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μίγμα στο αλεύρι. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Η ζύμη θα είναι πολυ μαλακή και θα κολλάει λίγο στα χέρια, αλλά δεν μας πειράζει. Την χωρίζουμε στα δύο και κλείνουμε τα δύο μέρη σε μεμβράνη. Πατάμε λίγο με έναν πλάστη για να ισιώσει και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Μετά από 2 ώρες, αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης σε φύλλο (όχι πολύ λεπτό). Το κάθε φύλλο θα μας δώσει περίπου 35-40 μπισκότα. Κόβουμε με κουπάτ σε ό,τι σχήμα θέλουμε και βάζουμε σε ταψιά με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 10′. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Για την διακόσμηση, στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια με το αλάτι και χτυπάμε σε μαρέγκα. Στην συνέχεια, ρίχνουμε προσεκτικά το εκχύλισμα βανίλιας και σιγά- σιγά την άχνη. Ανακατεύουμε για 1′ ακόμα και βάζουμε το μίγμα σε κορνέ. Διακοσμούμε τα μπισκότα μας (όχι απαραίτητα όλα).

Μμμμύρισε Χριστούγεννα!


Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.

ΑΒ Βασιλόπουλος

E-fresh.gr

Προηγούμενο άρθροΣτριφτό Τυρόψωμο
Επόμενο άρθροΚρεατόσουπα με Αυγολέμονο

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα