Μόλις βγήκε από τον φούρνο, ζεστό ζεστό με αγνό τυράκι, ό,τι πρέπει για την λιγούρα που μας έπιασε ή για να συνοδέψουμε το μεσημεριανό μας! Φτιάξε το αφράτο ΣΤΡΙΦΤΟ ΤΥΡΟΨΩΜΟ μου εύκολα και γρήγορα. Θα σου αρέσει τόσο που θα το φτιάχνεις συχνά!
Υλικά συνταγής:
Για την ζύμη:
- 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ. @limnosflourstamateris
- 1 φακ. ξηρή μαγιά
- 1 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 600 ml χλιαρό νερό
Για την γέμιση:
- 50 ml ελαιόλαδο
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 300 γρ. τριμμένη φέτα
- 1 αυγό
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Μέθοδος παρασκευής:
Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ και ζυμώνουμε. Η ζύμη μας θα είναι μαλακή. Την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.Ετοιμάζουμε την γέμιση ανακατεύοντας την φέτα και το πιπέρι.Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε 2 μπάλες. Ανοίγουμε σε φύλλο (όχι πολύ λεπτό) την κάθε μπάλα και την αλείφουμε με λαδι- βούτυρο. Σκορπίζουμε την γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό φροντίζοντας να κόψουμε το κάθε φύλλο στα 3 ώστε να έχουμε 3 ρολά από κάθε φύλλο (άρα 6 στριφτάρια). Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και αλείφουμε με όσο λάδι- βούτυρο περίσσεψε και αφήνουμε για μισή ώρα σκεπασμένο το ταψί. Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στον αέρα για 40′.
Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.
ΑΒ Βασιλόπουλος
E-fresh.gr