ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ και το σπίτι γέμισε μυρωδιές που ξυπνάνε αναμνήσεις από το σπίτι της γιαγιάς στο χωριό.Τι άλλο να ζητήσει κανείς για μια όμορφη Παρασκευή στο σπίτι με όλη την οικογένεια μαζεμένη;
Υλικά συνταγής:
Για την ζύμη:
- 600 γρ. αλεύρι κίτρινο κοσκινισμένο @limnosflourstamateris
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
- 200-250 ml νερό χλιαρό
- 1 1/2 κ.σ. ξύδι
- 1 αυγό
Για την γέμιση:
- 4 πράσα ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 2 χούφτες σπανάκι χοντροκομμένο
- 300 γρ. κατσικίσια φέτα
- 2 αυγά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μέθοδος παρασκευής:
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αυγό και το ξύδι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με το χέρι ρίχνοντας λίγο-λίγο το νερό. Θέλουμε μια σφιχτή ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη μας για 1 ώρα να ξεκουραστεί.Ταυτόχρονα, ετοιμάζουμε την γέμιση. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Τόσο απλό!
Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 6 μπαλάκια και ανοίγουμε το καθένα σε μακρόστενο φύλλο (όχι υπερβολικά λεπτό). Προσθέτουμε στο κάθε φύλλο γέμιση και ρολλάρουμε. Τοποθετούμε σε κύκλο σε λαδωμένο ταψί και ραντίζουμε με νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 40-50′ στις αντιστάσεις.
Tip:
Μπορούμε να αφαιρέσουμε το τυρί και τα αυγά τόσο από την ζύμη όσο κι από την γέμιση για να έχουμε μια νηστίσιμη σπανακόπιτα.
Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.
ΑΒ Βασιλόπουλος
E-fresh.gr