Ομελέτα Φούρνου με Σπανάκι και Μανιτάρια

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Οι ομελέτες είναι ένα φαγητό που αγαπιέται πολύ… Έτσι δεν είναι; Είναι τόσο λαχταριστές, εύκολες, γρήγορες κι όταν δεν έχουμε πολύ χρόνο, μας λύνουν τα χέρια. Και το καλύτερο όλων είναι ότι φτιάχνονται με ό,τι υλικό έχουμε στο ψυγείο μας. Βρήκα, λοιπόν, στο ψυγείο μου μανιτάρια (που τα αγαπάμε οικογενειακώς) και σπανάκι και να το τυράκια που μου «έκλειναν» το μάτι… Και το αποτέλεσμα ήταν αυτή η ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ… Ονειρεμένη!

Υλικά συνταγής:

  • 8 αυγά
  • 200 γρ. σπανάκι
  • 250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 100 γρ. ανθότυρο τριμμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μέθοδος παρασκευής:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα τυριά. Σε μια κατσαρόλα ζεματίζουμε το σπανάκι, το σουρώνουμε και το ψιλοκόβουμε.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο παραπάνω από το μισό βούτυρο και σοτάρουμε το σπανάκι με τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια. Όταν φύγουν τα πολλά υγρά, το αφήνουμε στην άκρη να γίνει χλιαρό. Στην συνέχεια, τα προσθέτουμε στο μπολ με τα τυριά, βάζουμε και τα αυγά με το υπόλοιπο βούτυρο, τον άνηθο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Λαδώνουμε ένα πυρέξ και προσθέτουμε το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180•C για μισή ώρα.

Αφράτη και γεμάτη εκπλήξεις!


Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.

ΑΒ Βασιλόπουλος

E-fresh.gr

Προηγούμενο άρθροΚρέπες
Επόμενο άρθροΕλληνικό Μπέργκερ

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα