Όταν ήμασταν μικροί, τρυπώναμε στο δωμάτιο της τραπεζαρίας και ψάχναμε πού έχει κρύψει η γιαγιά τα γλυκά του κουταλιού… Και το σταφυλάκι, το χρυσαφένιο και τραγανό, ήταν ένα από αυτά! Όσο είναι η εποχή του, φτιάξτε το, για συνοδευτικό με το ελληνικό καφεδάκι ή για το γιαουρτάκι, μιας και του πάει πολύ!
Υλικά συνταγής:
- 1,5 κιλό σταφύλι σουλτανίνα
- 200 ml νερό
- 700 γρ. ζάχαρη
- 1-2 κλωναράκια αρμπαρόριζα
Μέθοδος παρασκευής:
Πλένουμε καλά το σταφύλι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μέτρια φωτιά.
Ξαφρίζουμε και αφήνουμε να βράσει για 30-40’ μέχρι να δούμε πως «δένει» το γλυκό. Αφαιρούμε την αρμπαρόριζα και γεμίζουμε αποστειρωμένα βαζάκια με το γλυκό μας.
Χρυσαφένιο!
Tip:
Βάλτε μια κουταλιά στο γιαούρτι σας. Θα το απογειώσει!
Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.
ΑΒ Βασιλόπουλος
E-fresh.gr