Μοσχαράκι Κοκκινιστό με Χοντρό Μακαρόνι

Δημοφιλείς Συνταγές

Ανοιχτή Μεσογειακή Πίτα Λαχανικών

Πίτα... Μια λέξη που πίσω της κρύβονται πολλές συνταγές και στην χώρα μας τις τιμάμε και με το παραπάνω! Σε πόσους από...

Τραγανές Τυρόπιτες (Τηγανόψωμα της γιαγιάς)

Η γιαγιά Μαρίνα τα είχε ονομάσει «τηγανόψωμα», εγώ τα ζητούσα ως «εκείνες οι τραγανές τυροπιτούλες»... Η συνταγή τους δεν έχει κάτι το...

Τυροπιτάκια Κουρού

«Μαμά, θέλω τα τυροπιτάκια σου», είπε και συνέχισε, «θέλεις να φτιάξουμε;»... Δεν του το αρνήθηκα, γιατί μας αρέσει να περνάμε χρόνο μαζί...

Μπριάμ με Μπεσαμέλ Γιαουρτιού

Ένα από τα πιο «μαμαδίστικα» φαγητά που λατρεύουμε όλοι στο σπίτι είναι το μπριάμ... Στο δικό μου όμως, τα λαχανικά συνάντησαν το...

Η γιαγιά Μαρίνα έτσι το έφτιαχνε το μοσχαράκι το κοκκινιστό. Με χοντρό μακαρόνι. Και έβαζε μπόλικη χωριάτικη μυζήθρα και το αποθέωνε. Και μοσχομύριζαν από την γωνία του σπιτιού της η κανέλα και το μπαχάρι! Μετά, έφυγε, αλλά μας άφησε τέτοιες όμορφες αναμνήσεις… Τι λέτε, λοιπόν για ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΧΟΝΤΡΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙ;

Υλικά:

  • 1 πακέτο μακαρόνια χοντρά (για παστίτσιο)
  • 100 γρ. μυζήθρα τριμμένη
  • 1/2 κιλό μοσχαρίσια σπάλα κομμένη σε μπουκίτσες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο κομμένο στα δυο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 80 ml κρασί κόκκινο
  • 300 ml τομάτα τριμμένη ή 1 συσκευασία τομάτα στον τρίφτη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 μπαχάρια
  • 1 ξύλο κανέλας
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μοσχάρι μας μέχρι να θωρακιστεί καλά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ «ξύνοντας» τον πάτο της κατσαρόλας και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί, βάζουμε και  την τομάτα, την δάφνη, το μπαχάρι και την κανέλα, την οποία αφαιρούμε μετά από 15’. Τρίβουμε πιπεράκι και προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας μας. Το αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 1-1,5 ώρα περίπου και αλατίζουμε στο τέλος. Γίνεται λουκούμι!

Βράζουμε τα μακαρόνια στον χρόνο που γράφει η συσκευασία, σουρώνουμε, βουτυρώνουμε και τα ανακατεύουμε με την μυζήθρα. Σερβίρουμε με το κρέας!

Tips:

  1. Μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε την κανέλα στα 15’, γιατί μετά πικρίζει
  2. Επιλέξτε σπάλα και συγκεκριμένα, χτένι!

Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.

ΑΒ Βασιλόπουλος

E-fresh.gr

Προηγούμενο άρθροΑυγόφετες
Επόμενο άρθροΓλυκό Kουταλιού Σταφυλάκι

Αξίζει να δοκιμάσετε

Τραχανότο με Κοτόπουλο και Σπανάκι

Ποιος είπε πως ο τραχανάς γίνεται μόνο σούπα; Στο σπίτι μας τον αγαπάμε πολύ, ειδικά τώρα που αλλάζει ο καιρός! Και αυτή...

Μπακλαβάς

Όταν γιορτάζει κάποιος στο σπίτι, φτιάχνω το αγαπημένο του γλυκό για κέρασμα! Αυτή είναι η συμφωνία μας. Ο εορταζων σήμερα είναι ο...

Σοκολατένιο Κέικ με Γλάσο Πραλίνας

Αγαπώ την σοκολάτα από μικρή (όπως σχεδόν όλοι) και το παραδέχομαι ότι είμαι εξαρτημένη από αυτήν. Επίσης, λατρεύω τα κέικ από τα...

Σουτζουκάκια Γιαουρτλού

Ε ναι, βρε παιδιά! Υπάρχουν φορές που θέλουμε να παραγγείλουμε κάτι απ’ έξω, κάτι που να έχει στυλ «βρώμικου», κάτι για να...

Τάρτα με Κοτόπουλο, Μανιτάρια και Μαλακό Τυρί

Σήμερα η όρεξη τραβούσε κοτοπουλάκι. Και επειδή ο συνδυασμός του με ορισμένα υλικά είναι απίστευτος, έφτιαξα αυτήν την ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ...

Παρόμοια Άρθρα