0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Μοσχαράκι Κοκκινιστό με Χοντρό Μακαρόνι

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Η γιαγιά Μαρίνα έτσι το έφτιαχνε το μοσχαράκι το κοκκινιστό. Με χοντρό μακαρόνι. Και έβαζε μπόλικη χωριάτικη μυζήθρα και το αποθέωνε. Και μοσχομύριζαν από την γωνία του σπιτιού της η κανέλα και το μπαχάρι! Μετά, έφυγε, αλλά μας άφησε τέτοιες όμορφες αναμνήσεις… Τι λέτε, λοιπόν για ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΧΟΝΤΡΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙ;

Υλικά συνταγής:

  • 1 πακέτο μακαρόνια χοντρά (για παστίτσιο)
  • 100 γρ. μυζήθρα τριμμένη
  • 1/2 κιλό μοσχαρίσια σπάλα κομμένη σε μπουκίτσες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο κομμένο στα δυο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 80 ml κρασί κόκκινο
  • 300 ml τομάτα τριμμένη ή 1 συσκευασία τομάτα στον τρίφτη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 μπαχάρια
  • 1 ξύλο κανέλας
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μέθοδος παρασκευής:

Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μοσχάρι μας μέχρι να θωρακιστεί καλά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ «ξύνοντας» τον πάτο της κατσαρόλας και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί, βάζουμε και  την τομάτα, την δάφνη, το μπαχάρι και την κανέλα, την οποία αφαιρούμε μετά από 15’. Τρίβουμε πιπεράκι και προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας μας. Το αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 1-1,5 ώρα περίπου και αλατίζουμε στο τέλος. Γίνεται λουκούμι!

Βράζουμε τα μακαρόνια στον χρόνο που γράφει η συσκευασία, σουρώνουμε, βουτυρώνουμε και τα ανακατεύουμε με την μυζήθρα. Σερβίρουμε με το κρέας!

Tips:

  1. Μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε την κανέλα στα 15’, γιατί μετά πικρίζει
  2. Επιλέξτε σπάλα και συγκεκριμένα, χτένι!

Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.

ΑΒ Βασιλόπουλος

E-fresh.gr

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα