Κέικ με Κρέμα και Μαρμελάδα Φράουλα

Δημοφιλείς Συνταγές

Ανοιχτή Μεσογειακή Πίτα Λαχανικών

Πίτα... Μια λέξη που πίσω της κρύβονται πολλές συνταγές και στην χώρα μας τις τιμάμε και με το παραπάνω! Σε πόσους από...

Τραγανές Τυρόπιτες (Τηγανόψωμα της γιαγιάς)

Η γιαγιά Μαρίνα τα είχε ονομάσει «τηγανόψωμα», εγώ τα ζητούσα ως «εκείνες οι τραγανές τυροπιτούλες»... Η συνταγή τους δεν έχει κάτι το...

Τυροπιτάκια Κουρού

«Μαμά, θέλω τα τυροπιτάκια σου», είπε και συνέχισε, «θέλεις να φτιάξουμε;»... Δεν του το αρνήθηκα, γιατί μας αρέσει να περνάμε χρόνο μαζί...

Μπριάμ με Μπεσαμέλ Γιαουρτιού

Ένα από τα πιο «μαμαδίστικα» φαγητά που λατρεύουμε όλοι στο σπίτι είναι το μπριάμ... Στο δικό μου όμως, τα λαχανικά συνάντησαν το...

Όταν κάνεις κάτι με αγάπη, το αποτέλεσμα είναι μοναδικό! Κι όταν βρέθηκε στα χέρια μου αυτή η μαρμελάδα φράουλα (χωρίς ζάχαρη, παρακαλώ!) της @evora_products, έφτιαξα αυτό το κέικ με μπόλικη αγάπη για τους αγαπημένους μου. Ξέρετε τι μου είπαν; Ότι τους αγαπώ μοναδικά! Ιδού, λοιπόν, το ΚΈΙΚ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ!

Υλικά:

Για τα δυο παντεσπάνια-κέικ:

  • 220 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 220 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κ.σ. κορν-φλάουρ
  • 4 αυγά
  • 110 ml γάλα
  • 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την γέμιση:

  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 100-150 γρ. μαρμελάδα (προσωπικά , προτίμησα μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη της @evora_products)

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το βούτυρο και το αλάτι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό. Το μίγμα θα μοιάζει με ψίχουλα. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα το γάλα, τα αυγά και την βανίλια. Προσθέτουμε αυτό το μίγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα πλέον μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Μοιράζουμε το μίγμα μας σε 2 στρογγυλά ταψάκια (διαμέτρου 23-25 εκ.) με αποσπώμενη βάση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180•C στις αντιστάσεις για 30’ ακριβώς. Αφήνουμε να κρυώσουν. Ταυτόχρονα, φτιάχνουμε την κρέμα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος έως ότου γίνει σαντιγύ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (πλην της μαρμελάδας) μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη κρέμα. Αφού κρυώσουν τα κέικ μας, βάζουμε το ένα σε πιατέλα, απλωνουμε καλά την μαρμελάδα και από πάνω την κρέμα  (αν θέλουμε, την στρώνουμε όλη, ειδάλλως κρατάμε λίγη στην άκρη για να καλύψουμε όλο το κέικ μας απ’ έξω). Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο κέικ και αν κρατήσαμε κρέμα, καλύπτουμε για να πάει παντού. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και σερβίρουμε!

Είναι μοναδικό!

Κέικ με Κρέμα και Μαρμελάδα Φράουλα “Εβόρα”

Tips:

  1. Όταν βάλουμε την μαρμελάδα, μπορούμε να περιμένουμε περίπου 10’, για να «ποτίσει» το κέικ μας!
  2. Μπορούμε να επιλέξουμε όποια γεύση μαρμελάδας τραβάει η όρεξή μας.

Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.

ΑΒ Βασιλόπουλος

E-fresh.gr

Προηγούμενο άρθροΑλμυρή Τάρτα με Πράσα και Ζαμπόν
Επόμενο άρθροΑυγόφετες

Αξίζει να δοκιμάσετε

Τραχανότο με Κοτόπουλο και Σπανάκι

Ποιος είπε πως ο τραχανάς γίνεται μόνο σούπα; Στο σπίτι μας τον αγαπάμε πολύ, ειδικά τώρα που αλλάζει ο καιρός! Και αυτή...

Μπακλαβάς

Όταν γιορτάζει κάποιος στο σπίτι, φτιάχνω το αγαπημένο του γλυκό για κέρασμα! Αυτή είναι η συμφωνία μας. Ο εορταζων σήμερα είναι ο...

Σοκολατένιο Κέικ με Γλάσο Πραλίνας

Αγαπώ την σοκολάτα από μικρή (όπως σχεδόν όλοι) και το παραδέχομαι ότι είμαι εξαρτημένη από αυτήν. Επίσης, λατρεύω τα κέικ από τα...

Σουτζουκάκια Γιαουρτλού

Ε ναι, βρε παιδιά! Υπάρχουν φορές που θέλουμε να παραγγείλουμε κάτι απ’ έξω, κάτι που να έχει στυλ «βρώμικου», κάτι για να...

Τάρτα με Κοτόπουλο, Μανιτάρια και Μαλακό Τυρί

Σήμερα η όρεξη τραβούσε κοτοπουλάκι. Και επειδή ο συνδυασμός του με ορισμένα υλικά είναι απίστευτος, έφτιαξα αυτήν την ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ...

Παρόμοια Άρθρα