Αλμυρή Τάρτα με Πράσα και Ζαμπόν

Δημοφιλείς Συνταγές

Ανοιχτή Μεσογειακή Πίτα Λαχανικών

Πίτα... Μια λέξη που πίσω της κρύβονται πολλές συνταγές και στην χώρα μας τις τιμάμε και με το παραπάνω! Σε πόσους από...

Τραγανές Τυρόπιτες (Τηγανόψωμα της γιαγιάς)

Η γιαγιά Μαρίνα τα είχε ονομάσει «τηγανόψωμα», εγώ τα ζητούσα ως «εκείνες οι τραγανές τυροπιτούλες»... Η συνταγή τους δεν έχει κάτι το...

Τυροπιτάκια Κουρού

«Μαμά, θέλω τα τυροπιτάκια σου», είπε και συνέχισε, «θέλεις να φτιάξουμε;»... Δεν του το αρνήθηκα, γιατί μας αρέσει να περνάμε χρόνο μαζί...

Μπριάμ με Μπεσαμέλ Γιαουρτιού

Ένα από τα πιο «μαμαδίστικα» φαγητά που λατρεύουμε όλοι στο σπίτι είναι το μπριάμ... Στο δικό μου όμως, τα λαχανικά συνάντησαν το...

Αγαπώ τις αλμυρές τάρτες, γιατί έχουν κάτι μοναδικό: ετοιμάζονται γρήγορα και μαζί με μια πράσινη σαλάτα, αποτελούν ένα «γεμάτο» γεύμα! Έτσι, λοιπόν, σήμερα, μιας και βρήκα φρεσκότατα πράσα στον οπωροπώλη μου, σκέφτηκα να φτιάξω αυτήν την ΑΛΜΥΡΗ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ! Μοσχομύρισε η γειτονιά (και φυσικά, κέρασα τους γείτονες!).

Υλικά:

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 6 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 3 κρόκοι
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια και αφήνουμε μέχρι να καραμελώσουν. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί, αφήνουμε το μίγμα στην άκρη να γίνει χλιαρό. Όταν γίνει αυτό, προσθέτουμε το ζαμπόν και την γραβιέρα. Τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας στην ταρτιέρα μας και κόβουμε όσο εξέχει. Προσθέτουμε την γέμιση και την απλώνουμε. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος και το ρίχνουμε πάνω από την γέμιση. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200•C για 40-45’.

Έτοιμη!

Tips:

  1. Χρησιμοποίησα κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών.
  2. Μπορούμε να βάλουμε γαλοπούλα αντί ζαμπόν.

Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.

ΑΒ Βασιλόπουλος

E-fresh.gr

Αξίζει να δοκιμάσετε

Κοτόπουλο με Πατάτες Baby

Φαγητό διαχρονικό, φαγητό που δεν μας παιδεύει, φαγητό που πάντα αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις. Και με μικρά κόλπα μπορεί να γίνει "λουκούμι"....

Σούπα Γιουβαρλάκια

Το ποσό λατρεύω τις σούπες τώρα που αλλάζει ο καιρός δεν λέγεται!  Νομίζω πως με νιώθετε. Και τι καλύτερο από μια ΣΟΥΠΑ...

Γαλατόπιτα

Η γιαγιά την έφτιαχνε συχνά, γιατί ήταν γρήγορο και εύκολο γλυκό. Εντάξει, όχι μόνο γι' αυτό, αλλά και επειδή της άρεσε πολύ...

Τραχανότο με Κοτόπουλο και Σπανάκι

Ποιος είπε πως ο τραχανάς γίνεται μόνο σούπα; Στο σπίτι μας τον αγαπάμε πολύ, ειδικά τώρα που αλλάζει ο καιρός! Και αυτή...

Μπακλαβάς

Όταν γιορτάζει κάποιος στο σπίτι, φτιάχνω το αγαπημένο του γλυκό για κέρασμα! Αυτή είναι η συμφωνία μας. Ο εορταζων σήμερα είναι ο...

Παρόμοια Άρθρα