Τρώγονται με μέλι, με ταχίνι, με βούτυρο αμυγδάλου, με πραλίνα, με παγωτό, με φρούτα! Προσωπικά, τις προτιμώ με πραλίνα και φρέσκα φρούτα! Αχ, πόσο νόστιμες είναι αυτές οι ΒΑΦΛΕΣ! Γι’ αυτό, κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί!
Υλικά συνταγής:
- 260 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 1/2 κ.γλ. baking powder
- 240 γρ. γάλα εβαπορέ χλιαρό
- 1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
- 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 3 βανίλιες
- 2 μεσαία αυγά ή 1 μεγάλο
Μέθοδος παρασκευής:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με την μισή ποσότητα γάλακτος. Αδειάζουμε το μίγμα στο μπολ με το αλεύρι και προσθέτουμε το βούτυρο και το υπόλοιπο γάλα. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Το μίγμα μας θα είναι ένας πηχτός χυλός.
Αλείφουμε την βαφλιέρα μας με ελάχιστο βούτυρο, την αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και βάζουμε δυο κουταλιές της σούπας από το μίγμα μας. Απλώνουμε ελαφρώς, κλείνουμε την βαφλιέρα και αφήνουμε για 3-4’.
Έτοιμη, τραγανή απ’ έξω, αφράτη μέσα!
Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.
ΑΒ Βασιλόπουλος
E-fresh.gr