Η γιαγιά Μαρίνα τα είχε ονομάσει «τηγανόψωμα», εγώ τα ζητούσα ως «εκείνες οι τραγανές τυροπιτούλες»… Η συνταγή τους δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο από υλικά. Όμως, είναι ξεχωριστή και θα αγαπήσετε αυτές τις ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ (ΤΗΓΑΝΟΨΩΜΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ).
Υλικά συνταγής:
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 350 ml χλιαρό νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- 100-150 γρ. τριμμένη φέτα

Μέθοδος παρασκευής:
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με την μαγιά. Σε ένα άλλο μπολ διαλύουμε το αλάτι στο νερό. Ρίχνουμε το νερό στο αλεύρι και ζυμώνουμε. Η ζύμη θα κολλάει λίγο στα χέρια, αλλά δεν μας πειράζει. Αφήνουμε για 10-15’ την ζύμη σκεπασμένη με πετσέτα. Στην συνέχεια, μοιράζουμε την ζύμη σε 12-14 μπαλάκια, τα ανοίγουμε με τον πλάστη, προσθέτουμε το τυράκι κλείνουμε και πατάμε καλά παντού με τον πλάστη. Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να χρυσαφίσουν κι από τις δυο πλευρές.
Υπέροχες!
Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.
ΑΒ Βασιλόπουλος
E-fresh.gr