Όταν ήμουν μικρή, ζητούσα συνεχώς κεφτεδάκια από τη γιαγιά, γιατί έφτιαχνε τα νοστιμότερα… Πόσο την ευχαριστώ για όλες αυτές τις αναμνήσεις και τις γεύσεις που μου κληροδότησε και τώρα πια, αυτά τα ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ έχουν γίνει τα αγαπημένα του μικρού μου! Αφράτα, πεντανόστιμα και πανεύκολα!
Υλικά:
- 700 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο και στυμμένο
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 1 μεγάλη τομάτα τριμμένη
- 3-4 κ.σ. ξύδι
- 1 αυγό
- 1 κ.γλ. ρίγανη
- 1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγο αλεύρι (για το πανάρισμα)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά! Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 έως 3 ώρες. Στη συνέχεια, πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας και τα πανάρουμε στο αλεύρι προσέχοντας να μην μείνει μεγάλη ποσότητα πάνω τους. Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο (τίποτα καλύτερο από αυτό!) και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε με πατατούλες τηγανιτές, δροσερή σαλάτα ή κάποιο ντιπ.
Αφράτα, νόστιμα και μοσχομυρωδάτα!
Tip:
Αφήνουμε τον κιμά πλασμένο στο ψυγείο, γιατί έτσι, τα μυρωδικά θα απογειώσουν τα κεφτεδάκια μας!