Ψωμάκια Μπριός

Δημοφιλείς Συνταγές

Ανοιχτή Μεσογειακή Πίτα Λαχανικών

Πίτα... Μια λέξη που πίσω της κρύβονται πολλές συνταγές και στην χώρα μας τις τιμάμε και με το παραπάνω! Σε πόσους από...

Τραγανές Τυρόπιτες (Τηγανόψωμα της γιαγιάς)

Η γιαγιά Μαρίνα τα είχε ονομάσει «τηγανόψωμα», εγώ τα ζητούσα ως «εκείνες οι τραγανές τυροπιτούλες»... Η συνταγή τους δεν έχει κάτι το...

Τυροπιτάκια Κουρού

«Μαμά, θέλω τα τυροπιτάκια σου», είπε και συνέχισε, «θέλεις να φτιάξουμε;»... Δεν του το αρνήθηκα, γιατί μας αρέσει να περνάμε χρόνο μαζί...

Μπριάμ με Μπεσαμέλ Γιαουρτιού

Ένα από τα πιο «μαμαδίστικα» φαγητά που λατρεύουμε όλοι στο σπίτι είναι το μπριάμ... Στο δικό μου όμως, τα λαχανικά συνάντησαν το...

Τέτοια αφράτα ψωμάκια ΜΠΡΙΟΣ δεν έχετε δοκιμάσει ξανά… Ούτε κι εγώ! Γι’ αυτό, με ενθουσιασμό σας δίνω αυτή τη συνταγή!

Υλικά:

  • 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κ.γλ.αλάτι
  • 20 γρ. ξηρή μαγιά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 560 γρ. χλιαρό γάλα
  • 2 βανίλιες
  • 2 μεσαία αυγά
  • 120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το γάλα, τη μαγιά και τα αυγά και ανακατεύουμε για 2’ με τον γάντζο. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύοντας για 3’. Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο για 4’. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1μιση ώρα σε ελαφρώς λαδωμένο μπολ. Στη συνέχεια, πλάθουμε μπαλάκια 75 γρ. και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα σε απόσταση 2 εκ. μεταξύ τους. Αφήνουμε να φουσκώσουν για ακόμα 30’. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180•C για 25’. Φτιάξτε τα για το πρωινό σας και γευτείτε τα είτε σκέτα είτε γεμίζοντάς τα με πραλίνα είτε αλμυρά!

Προηγούμενο άρθροΚοτόπιτα
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακοί Λουκουμάδες

Αξίζει να δοκιμάσετε

Μπακλαβάς

Όταν γιορτάζει κάποιος στο σπίτι, φτιάχνω το αγαπημένο του γλυκό για κέρασμα! Αυτή είναι η συμφωνία μας. Ο εορταζων σήμερα είναι ο...

Σοκολατένιο Κέικ με Γλάσο Πραλίνας

Αγαπώ την σοκολάτα από μικρή (όπως σχεδόν όλοι) και το παραδέχομαι ότι είμαι εξαρτημένη από αυτήν. Επίσης, λατρεύω τα κέικ από τα...

Σουτζουκάκια Γιαουρτλού

Ε ναι, βρε παιδιά! Υπάρχουν φορές που θέλουμε να παραγγείλουμε κάτι απ’ έξω, κάτι που να έχει στυλ «βρώμικου», κάτι για να...

Τάρτα με Κοτόπουλο, Μανιτάρια και Μαλακό Τυρί

Σήμερα η όρεξη τραβούσε κοτοπουλάκι. Και επειδή ο συνδυασμός του με ορισμένα υλικά είναι απίστευτος, έφτιαξα αυτήν την ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ...

Στριφτή Γλυκιά Κολοκυθόπιτα

Είναι η εποχή της κολοκύθας και κάθε χρόνο τέτοια εποχή, η γιαγιά έφτιαχνε μια απίστευτα τραγανή γλυκιά κολοκυθόπιτα και οι μυρωδιές γέμιζαν...

Παρόμοια Άρθρα