Δημοφιλείς Συνταγές

Ανοιχτή Μεσογειακή Πίτα Λαχανικών

Πίτα... Μια λέξη που πίσω της κρύβονται πολλές συνταγές και στην χώρα μας τις τιμάμε και με το παραπάνω! Σε πόσους από...

Τραγανές Τυρόπιτες (Τηγανόψωμα της γιαγιάς)

Η γιαγιά Μαρίνα τα είχε ονομάσει «τηγανόψωμα», εγώ τα ζητούσα ως «εκείνες οι τραγανές τυροπιτούλες»... Η συνταγή τους δεν έχει κάτι το...

Τυροπιτάκια Κουρού

«Μαμά, θέλω τα τυροπιτάκια σου», είπε και συνέχισε, «θέλεις να φτιάξουμε;»... Δεν του το αρνήθηκα, γιατί μας αρέσει να περνάμε χρόνο μαζί...

Μπριάμ με Μπεσαμέλ Γιαουρτιού

Ένα από τα πιο «μαμαδίστικα» φαγητά που λατρεύουμε όλοι στο σπίτι είναι το μπριάμ... Στο δικό μου όμως, τα λαχανικά συνάντησαν το...

Η εβδομάδα θέλει την πιτούλα της και επειδή είχε περισσέψει λίγο κοτοπουλάκι ψητό από προχθές, σκέφτηκα «γιατί όχι μια ζουμερή ΚΟΤΟΠΙΤΑ με χρωματιστές πιπεριές και μανιτάρια;». Και μάλιστα, η κοτόπιτά μου έχει την ιδιαιτερότητα να αποτελεί μια ελαφρώς light εκδοχή, αφού εκτός από τις βιταμινούχες πιπεριές και τα γεμάτα πρωτεΐνη μανιταράκια, έχει γιαούρτι και όχι κρέμα γάλακτος. Μια δοκιμή θα σας πείσει!

Υλικά:

  • 500 γρ. ψητό κοτόπουλο ξεψαχνισμένο (χωρίς την πετσούλα, παρακαλώ!)
  • 3 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
  • 2 φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • 120 γρ. κασέρι τριμμένο (προτίμησα να κάνω μιξ γκούντα με γραβιέρα Κρήτης)
  • 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • 6 χωριάτικα φύλλα κιχί.

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά στο λάδι το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει. Προσθέτουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε συνεχώς για 3-4’. Ρίχνουμε και την ριγανίτσα και αφήνουμε στην άκρη για 5-10’ να κρυώσει. Στη συνέχεια, βάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα. Στρώνουμε στο ταψί μας 3 φύλλα λαδώνοντας το καθένα, προσθέτουμε τη γέμιση και κλείνουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα κατά τον ίδιο τρόπο. Γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν, χαράζουμε την πίτα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180•C για 1 ώρα!

Συναρπαστική!

Προηγούμενο άρθροΚρεατόσουπα
Επόμενο άρθροΨωμάκια Μπριός

Αξίζει να δοκιμάσετε

Μπακλαβάς

Όταν γιορτάζει κάποιος στο σπίτι, φτιάχνω το αγαπημένο του γλυκό για κέρασμα! Αυτή είναι η συμφωνία μας. Ο εορταζων σήμερα είναι ο...

Σοκολατένιο Κέικ με Γλάσο Πραλίνας

Αγαπώ την σοκολάτα από μικρή (όπως σχεδόν όλοι) και το παραδέχομαι ότι είμαι εξαρτημένη από αυτήν. Επίσης, λατρεύω τα κέικ από τα...

Σουτζουκάκια Γιαουρτλού

Ε ναι, βρε παιδιά! Υπάρχουν φορές που θέλουμε να παραγγείλουμε κάτι απ’ έξω, κάτι που να έχει στυλ «βρώμικου», κάτι για να...

Τάρτα με Κοτόπουλο, Μανιτάρια και Μαλακό Τυρί

Σήμερα η όρεξη τραβούσε κοτοπουλάκι. Και επειδή ο συνδυασμός του με ορισμένα υλικά είναι απίστευτος, έφτιαξα αυτήν την ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ...

Στριφτή Γλυκιά Κολοκυθόπιτα

Είναι η εποχή της κολοκύθας και κάθε χρόνο τέτοια εποχή, η γιαγιά έφτιαχνε μια απίστευτα τραγανή γλυκιά κολοκυθόπιτα και οι μυρωδιές γέμιζαν...

Παρόμοια Άρθρα