Η εβδομάδα θέλει την πιτούλα της και επειδή είχε περισσέψει λίγο κοτοπουλάκι ψητό από προχθές, σκέφτηκα «γιατί όχι μια ζουμερή ΚΟΤΟΠΙΤΑ με χρωματιστές πιπεριές και μανιτάρια;». Και μάλιστα, η κοτόπιτά μου έχει την ιδιαιτερότητα να αποτελεί μια ελαφρώς light εκδοχή, αφού εκτός από τις βιταμινούχες πιπεριές και τα γεμάτα πρωτεΐνη μανιταράκια, έχει γιαούρτι και όχι κρέμα γάλακτος. Μια δοκιμή θα σας πείσει!
Υλικά:
- 500 γρ. ψητό κοτόπουλο ξεψαχνισμένο (χωρίς την πετσούλα, παρακαλώ!)
- 3 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
- 2 φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. ρίγανη
- 120 γρ. κασέρι τριμμένο (προτίμησα να κάνω μιξ γκούντα με γραβιέρα Κρήτης)
- 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός
- 6 χωριάτικα φύλλα κιχί.
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά στο λάδι το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει. Προσθέτουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε συνεχώς για 3-4’. Ρίχνουμε και την ριγανίτσα και αφήνουμε στην άκρη για 5-10’ να κρυώσει. Στη συνέχεια, βάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα. Στρώνουμε στο ταψί μας 3 φύλλα λαδώνοντας το καθένα, προσθέτουμε τη γέμιση και κλείνουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα κατά τον ίδιο τρόπο. Γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν, χαράζουμε την πίτα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180•C για 1 ώρα!
Συναρπαστική!