Παραδοσιακοί Λουκουμάδες

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Μετά το μεσημεριανό και καθώς έρχεται το απόγευμα, καμιά φορά (εντάξει, αρκετές φορές!) μαζί με τον απογευματινό καφέ μας πιάνει μια λιγουρίτσα και μια διάθεση για γλυκό! Σήμερα, λοιπόν, είπαμε να τιμήσουμε τους ακαταμάχητους ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ με καφέ στην βεράντα 😋

Υλικά:

για τον χυλό:

  • 300 ml χλιαρό νερό
  • 220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 φακ. ξηρή μαγιά
  • 7 γρ. αλάτι

για το σιρόπι:

  • 300 ml νερό
  • 230 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 φλούδα από λεμόνι

για το τηγάνισμα:

  • καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρολάκι και αφήνουμε να πάρει βράση. Μολις γίνει αυτό, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά να διαλυθεί και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε για 45’ σκεπασμένο τον χυλό να διπλασιαστεί. Μόλις είναι έτοιμος κι αφού το λάδι κάψει πολύ καλά, βρέχουμε ένα κουταλάκι του γλυκού, παίρνουμε κουταλιές από το χυλό και τις ρίχνουμε στο λάδι. Τηγανίζουμε για εξαιρετικά λίγο (ίσα να σταθεί ο χυλός, πριν πάρει χρώμα). Αφού γίνει αυτό, βάζουμε ξανά τους λουκουμάδες στο τηγάνι και τηγανίζουμε για 2η φορά μέχρι να χρυσαφίσουν. Τους ρίχνουμε καυτούς στο σιρόπι για 1’ ανακατεύοντας συνεχώς.

Έτοιμοι! Πασπαλίζουμε με ό,τι θέλουμε (εμείς προτιμήσαμε μέλι, βούτυρο αμυγδάλου, τριμμένο μπισκότο και φυσικά, κανέλα!).

Προηγούμενο άρθροΨωμάκια Μπριός
Επόμενο άρθροΤαλιατέλες με χαλούμι

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα