Παραδοσιακοί Λουκουμάδες

Δημοφιλείς Συνταγές

Ανοιχτή Μεσογειακή Πίτα Λαχανικών

Πίτα... Μια λέξη που πίσω της κρύβονται πολλές συνταγές και στην χώρα μας τις τιμάμε και με το παραπάνω! Σε πόσους από...

Τραγανές Τυρόπιτες (Τηγανόψωμα της γιαγιάς)

Η γιαγιά Μαρίνα τα είχε ονομάσει «τηγανόψωμα», εγώ τα ζητούσα ως «εκείνες οι τραγανές τυροπιτούλες»... Η συνταγή τους δεν έχει κάτι το...

Τυροπιτάκια Κουρού

«Μαμά, θέλω τα τυροπιτάκια σου», είπε και συνέχισε, «θέλεις να φτιάξουμε;»... Δεν του το αρνήθηκα, γιατί μας αρέσει να περνάμε χρόνο μαζί...

Μπριάμ με Μπεσαμέλ Γιαουρτιού

Ένα από τα πιο «μαμαδίστικα» φαγητά που λατρεύουμε όλοι στο σπίτι είναι το μπριάμ... Στο δικό μου όμως, τα λαχανικά συνάντησαν το...

Μετά το μεσημεριανό και καθώς έρχεται το απόγευμα, καμιά φορά (εντάξει, αρκετές φορές!) μαζί με τον απογευματινό καφέ μας πιάνει μια λιγουρίτσα και μια διάθεση για γλυκό! Σήμερα, λοιπόν, είπαμε να τιμήσουμε τους ακαταμάχητους ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ με καφέ στην βεράντα 😋

Υλικά:

για τον χυλό:

  • 300 ml χλιαρό νερό
  • 220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 φακ. ξηρή μαγιά
  • 7 γρ. αλάτι

για το σιρόπι:

  • 300 ml νερό
  • 230 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 φλούδα από λεμόνι

για το τηγάνισμα:

  • καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρολάκι και αφήνουμε να πάρει βράση. Μολις γίνει αυτό, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά να διαλυθεί και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε για 45’ σκεπασμένο τον χυλό να διπλασιαστεί. Μόλις είναι έτοιμος κι αφού το λάδι κάψει πολύ καλά, βρέχουμε ένα κουταλάκι του γλυκού, παίρνουμε κουταλιές από το χυλό και τις ρίχνουμε στο λάδι. Τηγανίζουμε για εξαιρετικά λίγο (ίσα να σταθεί ο χυλός, πριν πάρει χρώμα). Αφού γίνει αυτό, βάζουμε ξανά τους λουκουμάδες στο τηγάνι και τηγανίζουμε για 2η φορά μέχρι να χρυσαφίσουν. Τους ρίχνουμε καυτούς στο σιρόπι για 1’ ανακατεύοντας συνεχώς.

Έτοιμοι! Πασπαλίζουμε με ό,τι θέλουμε (εμείς προτιμήσαμε μέλι, βούτυρο αμυγδάλου, τριμμένο μπισκότο και φυσικά, κανέλα!).

Προηγούμενο άρθροΨωμάκια Μπριός
Επόμενο άρθροΤαλιατέλες με χαλούμι

Αξίζει να δοκιμάσετε

Κοτόπουλο με Πατάτες Baby

Φαγητό διαχρονικό, φαγητό που δεν μας παιδεύει, φαγητό που πάντα αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις. Και με μικρά κόλπα μπορεί να γίνει "λουκούμι"....

Σούπα Γιουβαρλάκια

Το ποσό λατρεύω τις σούπες τώρα που αλλάζει ο καιρός δεν λέγεται!  Νομίζω πως με νιώθετε. Και τι καλύτερο από μια ΣΟΥΠΑ...

Γαλατόπιτα

Η γιαγιά την έφτιαχνε συχνά, γιατί ήταν γρήγορο και εύκολο γλυκό. Εντάξει, όχι μόνο γι' αυτό, αλλά και επειδή της άρεσε πολύ...

Τραχανότο με Κοτόπουλο και Σπανάκι

Ποιος είπε πως ο τραχανάς γίνεται μόνο σούπα; Στο σπίτι μας τον αγαπάμε πολύ, ειδικά τώρα που αλλάζει ο καιρός! Και αυτή...

Μπακλαβάς

Όταν γιορτάζει κάποιος στο σπίτι, φτιάχνω το αγαπημένο του γλυκό για κέρασμα! Αυτή είναι η συμφωνία μας. Ο εορταζων σήμερα είναι ο...

Παρόμοια Άρθρα