Μους σοκολάτας με τσουρέκι και κρέμα βανίλια

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Κάθε Πάσχα πολλά νόστιμα καλούδια κατακλύζουν το τραπέζι μας και ένα από αυτά είναι το τσουρέκι είτε αυτό είναι φτιαγμένο από τα χεράκια μας είτε μας το έχουν φέρει ως κέρασμα συγγενείς ή φίλοι. Σχεδόν κάθε χρόνο, έστω και λίγο, θα μας περισσέψει και σκεφτόμαστε πώς θα μπορούσαμε να το αξιοποιήσουμε. Με αυτήν την σκέψη, λοιπόν, έφτιαξα αυτή την απλή, αλλά τόσο νόστιμη συνταγή για ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ!

Υλικά:

  • 300ml κρέμα γάλακτος
  • 100 ml γάλα
  • 300 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κρέμα στιγμής με άρωμα βανίλια (θα χρειαστούν 350 ml γάλα για την παρασκευή της με βάση τις οδηγίες)
  • μισό τσουρέκι

και για την επικάλυψη

  • τριμμένο καβουρδισμένο αμύγδαλο.

Εκτέλεση:

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί. Την βάζουμε στο ψυγείο. Ζεσταίνουμε το γάλα, ενώ ταυτόχρονα ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα. Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα -χωρίς να κλέψουμε κομματάκι ?- σε ένα μπολ, περιχύνουμε με το γάλα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να έχουμε μια καλή ganache. Αφήνουμε για 5’. Στη συνέχεια, φτιάχνουμε την κρέμα στιγμής διαλύοντας τη σκόνη στο γάλα. Βγάζουμε την σαντιγί από το ψυγείο και την ενώνουμε σιγά-σιγά με την ganache σοκολάτας δημιουργώντας μια νόστιμη μους. Παίρνουμε 6 γυάλινα ποτηράκια (προσωπικά, χρησιμοποίησα του ουίσκι) και μοιράζουμε σε αυτά την κρέμα βανίλια. Συνεχίζουμε με κομματάκια τσουρεκιού και κλείνουμε με τη μους σοκολάτας. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο καβουρδισμένο αμύγδαλο.

Γιάμι!!

Tips:

  1. Καλό είναι να μη χρησιμοποιηθεί κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά, γιατί δεν θα πετύχει η σαντιγί.
  2. Για την επικάλυψη μπορούμε να βάλουμε και τρούφα, φράουλες ή τριμμένο μπισκότο!
  3. Χρησιμοποίησα την μοναδική κουβερτούρα @nestledessert_greece και την αρωματική κρέμα στιγμής άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια @jotis.

Προηγούμενο άρθροSmoothie Φράουλας
Επόμενο άρθροΣούπα Μινεστρόνε

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα