Μια γρήγορη, εύκολη και τόσο νόστιμη συνταγή με κοτόπουλο δεν θα μπορούσε να λείπει σήμερα από το τραπέζι μας! ΕΛΑΦΡΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ του @petros.syrigos… Ναι μεν σαλάτα, αλλά πρόκειται για ολοκληρωμένο γεύμα που θα το φτιάξετε ξανά και ξανά!
Υλικά:
- 1/2 iceberg
- 100 γρ μοτσαρελάκια
- 150 γρ τοματίνια
- 1/2 πακέτο βαλεριάνα ή ρόκα
- 150 γρ τρικολόρε μακαρονάκι (ή οποίο άλλο κοφτό ζυμαρικό θέλετε)
- 2 στήθη κοτόπουλο.
Για τη σάλτσα πέστο:
- 1 ματσάκι βασιλικό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.σ. κουκουνάρι
- 2 κ.σ. φυστίκι Αιγίνης
- 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 1 φλ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε από το κοτόπουλο πανάροντάς το ως εξής: το περνάμε από αλεύρι κι από αυγό 2 φορές εναλλάξ και στη συνέχεια του δημιουργούμε κρούστα με μίγμα τριμμένου ψωμιού (2/3 της κούπας), τριμμένων corn flakes ( 1/2 της κούπας) και τριμμένης παρμεζάνας (1/3 της κούπας). Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180•C για 40’.
Βράζουμε τα μακαρόνια και αφού κρυώσουν, ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.
Για τη σάλτσα πέστο, ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο που το αφήνουμε τελευταίο. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και σερβίρουμε!
Μια πρόταση που θα σας εκπλήξει ευχάριστα!