Κατσικίσιο μπουτάκι φούρνου

Δημοφιλείς Συνταγές

Ανοιχτή Μεσογειακή Πίτα Λαχανικών

Πίτα... Μια λέξη που πίσω της κρύβονται πολλές συνταγές και στην χώρα μας τις τιμάμε και με το παραπάνω! Σε πόσους από...

Τραγανές Τυρόπιτες (Τηγανόψωμα της γιαγιάς)

Η γιαγιά Μαρίνα τα είχε ονομάσει «τηγανόψωμα», εγώ τα ζητούσα ως «εκείνες οι τραγανές τυροπιτούλες»... Η συνταγή τους δεν έχει κάτι το...

Τυροπιτάκια Κουρού

«Μαμά, θέλω τα τυροπιτάκια σου», είπε και συνέχισε, «θέλεις να φτιάξουμε;»... Δεν του το αρνήθηκα, γιατί μας αρέσει να περνάμε χρόνο μαζί...

Μπριάμ με Μπεσαμέλ Γιαουρτιού

Ένα από τα πιο «μαμαδίστικα» φαγητά που λατρεύουμε όλοι στο σπίτι είναι το μπριάμ... Στο δικό μου όμως, τα λαχανικά συνάντησαν το...

Χριστός Ανέστη! Μόλις βγηκε, ζεστό ζεστό και με τραγανή πετσούλα, το σωστό, το μελωμένο, το απόλυτο ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΑΚΙ στον φούρνο!

Υλικά:

  • 1 κατσικίσιο μπούτι (περίπου 1-1 1/2 κιλό)
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • δενδρολίβανο
  • 2 κύβοι κότας
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. λευκό ξηρό κρασί
  • 50 γρ. μουστάρδα
  • 100 γρ. μέλι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε το μπουτάκι στο ταψί ανοίγοντας τρυπούλες στις οποίες θα βάλουμε το δεντρολίβανο και το σκόρδο σε κομμάτια. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το λάδι με τους κύβους και με αυτό το μίγμα αλείφουμε παντού το μπούτι. Ρίχνουμε το κρασί στο ταψί και σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 2,5-3 ώρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180•C στον αέρα. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο, αλείφουμε με το μίγμα μουστάρδας- μελιού- πιπεριού και ψήνουμε για 15-20’ επιπλέον.

Έτοιμο και πεντανόστιμο!

Η συνταγή είναι του αγαπημένου @akis_petretzikis

Αξίζει να δοκιμάσετε

Μπακλαβάς

Όταν γιορτάζει κάποιος στο σπίτι, φτιάχνω το αγαπημένο του γλυκό για κέρασμα! Αυτή είναι η συμφωνία μας. Ο εορταζων σήμερα είναι ο...

Σοκολατένιο Κέικ με Γλάσο Πραλίνας

Αγαπώ την σοκολάτα από μικρή (όπως σχεδόν όλοι) και το παραδέχομαι ότι είμαι εξαρτημένη από αυτήν. Επίσης, λατρεύω τα κέικ από τα...

Σουτζουκάκια Γιαουρτλού

Ε ναι, βρε παιδιά! Υπάρχουν φορές που θέλουμε να παραγγείλουμε κάτι απ’ έξω, κάτι που να έχει στυλ «βρώμικου», κάτι για να...

Τάρτα με Κοτόπουλο, Μανιτάρια και Μαλακό Τυρί

Σήμερα η όρεξη τραβούσε κοτοπουλάκι. Και επειδή ο συνδυασμός του με ορισμένα υλικά είναι απίστευτος, έφτιαξα αυτήν την ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ...

Στριφτή Γλυκιά Κολοκυθόπιτα

Είναι η εποχή της κολοκύθας και κάθε χρόνο τέτοια εποχή, η γιαγιά έφτιαχνε μια απίστευτα τραγανή γλυκιά κολοκυθόπιτα και οι μυρωδιές γέμιζαν...

Παρόμοια Άρθρα