Σαρδέλες Παντρεμένες

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια,
ήρθε η Κυριακή που
τρων’ τα ψάρια.

Κυριακή των Βαΐων σήμερα και η μέρα επιβάλλει ψαράκι! Εκτός λοιπόν από τις τσιπούρες, σκεφτήκαμε πως θέλαμε και κάτι για ορεκτικό. Και τι καλύτερο από αυτές τις ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΕΣ;

Υλικά:

  • 1 κιλό σαρδέλες
  • 2 μέτριες τομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 100 ml νερό
  • ελαιόλαδο
  • λίγη φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε πολύ καλά τις σαρδέλες, αφαιρώντας το κεφάλι, τα εντόσθια και το κόκαλο. Ανοίγουμε καλά τις σαρδέλες σε φιλέτο και τις αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Φτιάχνουμε τη γέμιση ανακατεύοντας καλά τις τομάτες, το σκόρδο, την μουστάρδα, 1 κ.σ. λάδι και τον μαϊντανό. Λαδώνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά. Στρώνουμε τις μισές σαρδέλες με το εσωτερικό τους στην πάνω πλευρά. Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση στην καθεμία και κλείνουμε με τις υπόλοιπες σαρδέλες με το εσωτερικό τους στην κάτω πλευρά αυτή τη φορά. Ραντίζουμε με λίγο αλατάκι και λάδι, ρίχνουμε προσεκτικά το νερό και ψήνουμε στους 180•C στις αντιστάσεις για μισή ωρίτσα.

Ο γάμος πέτυχε! 😁🐟🐟

Προηγούμενο άρθροΤοματόπιτα
Επόμενο άρθροΛαδένια

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα