Καλημέρα! Και ξυπνάς νωρίς και σκέφτεσαι, μήπως να φτιάξω μια πιτούλα να την ευχαριστηθούν όλοι στο σπίτι; Έτσι προέκυψε αυτή η ιδιαίτερη και συνάμα νόστιμη ΤΟΜΑΤΟΠΙΤΑ με χωριάτικο φύλλο…
Υλικά:
- 10 ώριμες χοντροκομμένες τομάτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 1/2 κ. γλ. ρίγανη
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 2 κ.σ. άνηθο
- 150 γρ. σιμιγδάλι
- 300 γρ. κατσικίσια φέτα τριμμένη
- χωριάτικο φύλλο για πίτες
Εκτέλεση:
Σ’ ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις τομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και αφήνουμε ώσπου να «πιει» τα περισσότερα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε το μίγμα να γίνει χλιαρό. Λαδώνουμε το ταψί μας και προσθέτουμε 3 φύλλα αφού ραντίσουμε το καθένα με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τη γέμιση και επαναλαμβάνουμε με άλλα 3 φύλλα κατά τον ίδιο τρόπο. Χαράζουμε την πίτα μας και ψήνουμε για 50’-1 ώρα στους 180•C στον αέρα.
Tip:
Μπορεί να γίνει και νηστίσιμη παραλείποντας το τυράκι!