Ένα γλυκάκι που μπορεί να σταθεί επάξια και σαν τούρτα! Ένα γλυκάκι που είναι αυτό που χρειάζεσαι για το καλοκαίρι σου, μιας και είναι αφρός! Είναι και νηστίσιμο και πολύ μπισκοτοφραουλένιο.
Υλικά συνταγής:
- 3 κουβερτούρες των 125 γρ.
- 1 συσκευασία μπισκότα τύπου πτι- μπερ ή digestive
- 1 μπανάνα
- 1 κουτί ζελέ με γεύση φράουλα
- 1 σφηνάκι σπορέλαιο
Μέθοδος παρασκευής:
Λιώνουμε τη μπανάνα με ένα πιρούνι. Λιώνουμε τη μια κουβερτούρα σε μπεν μαρί και σπάμε τα μπισκότα με το χέρι. Βάζουμε αυτά τα τρία υλικά σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε καλά και απλώνουμε το μίγμα σε ένα ταψάκι με αποσπώμενη βάση (ως 25 εκ.) Βάζουμε στο ψυγείο για 15-20′.
Ταυτόχρονα, σε ένα μπολ ρίχνουμε το περιεχόμενο των δύο φακέλων της συσκευασίας ζελέ, προσθέτουμε 280 ml βραστό νερό, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου (χλιαρό). Χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός μέχρι να εχουμε ένα κρεμώδες μίγμα (θα μας πάρει περίπου 15′).
Ρίχνουμε το μίγμα πάνω από τη βάση μας και βάζουμε ξανά στο ψυγείο για 15-20′.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τις άλλες δύο κουβερτούρες και προσθέτουμε το σπορέλαιο.
Απλώνουμε πάνω από την κρέμα ζελέ και βάζουμε στο ψυγείο για 15′. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο μπισκότο.
Έτοιμο και πολύ λαχταριστό!