0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Φεγγαροκουλουράκια

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Τα ονόμασα “φεγγαροκουλουράκια” λόγω σχήματος. Και θα σε εντυπωσιάσουν, γιατί είναι απ’έξω τραγανά, μέσα λιγο μαλακά, αλλά κυρίως νόστιμα!

Υλικά συνταγής:

  • 750 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κ.σ. baking powder
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 210 γρ. σπορέλαιο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 6 κ.σ. μέλι @constali_honey
  • 1 κ.γλ. σόδα
  • 200 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 2 σφηνοπότηρα λικέρ
  • Για την επικάλυψη:
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. σπορέλαιο

Μέθοδος παρασκευής:

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το baking και την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το σπορέλαιο, τη ζάχαρη και το μέλι, ανακατεύουμε με μίξερ χειρός για 2-3′ και προσθέτουμε το λικέρ και την σόδα, αφού την διαλύσουμε στον χυμό πορτοκαλιού.

Προσθέτουμε το μίγμα των υγρών στο μίγμα του άλευρου και ζυμώνουμε με το χέρι.

Πλάθουμε μπισκότα σε σχήμα μισοφέγγαρου, τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20′.

Λιώνουμε την κουβερτούρα με το σπορέλαιο σε μπεν μαρί. Όταν κρυώσουν τα μπισκότα, βουτάμε στο μίγμα την κάθε άκρη ή και ολόκληρα, αν θέλουμε. Αφήνουμε καλά να κρυώσει η σοκολάτα και απολαμβάνουμε!

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα