Λουκουμάς… Το λες και γεμίζει το στόμα!
Σου δίνω την συνταγή και σου υπόσχομαι πως δεν θα αγοράσεις ξανά από τον φούρνο.
Υλικά συνταγής:
- 250 ml χλιαρό γάλα
- 2 κ.σ. χλιαρό λιωμένο βούτυρο
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
- 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 πρέζα αλάτι
- για το πασπάλισμα: ζάχαρη και κανέλα
Μέθοδος παρασκευής:
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα με το βούτυρο και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός. Προσθέτουμε την ζάχαρη και την μαγιά, ανακατεύουμε ξανά και κλείνουμε με το αυγό. Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για 10′.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι. Σκεπάζουμε ξανά και αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 1 ώρα.
Ζυμώνουμε ξανά και αφήνουμε σκεπασμένη ξανά για 20-30′.
Πλάθουμε 10-12 λουκουμάδες και τους αφήνουμε σκεπασμένους σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί για 20′.
Τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο κι από τις δύο πλευρές μέχρι να χρυσαφίσουν.
Βουτάμε στην κανελοζάχαρη και απολαμβάνουμε!