Η μυρωδιά αυτών των μπισκότων μου φέρνει στο νου το σκηνικό “φθινοπωρινό απόγευμα στο σπίτι με ζεστό καφεδάκι”. Τα λατρεύω και ξέρω πως θα τα αγαπήσεις κι εσύ!
Υλικά συνταγής:
- 120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 1 αυγό
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γλ. baking powder
- 150 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα στο μούλτι
Μέθοδος παρασκευής:
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, την άχνη και την βανίλια και αναμιγνύουμε με μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε το αλάτι και το αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε το αλεύρι και το baking, ζυμώνουμε με το χέρι (η ζύμη θα κολλάει) και στο τέλος, προσθέτουμε τα αμύγδαλα κρατώντας στην άκρη 2 κουταλιές της σούπας.
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και με τη βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας παίρνουμε ζύμη και τοποθετούμε 16 μπισκότα. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο αμύγδαλο που κρατήσαμε στην άκρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις για 15′.