Αυτή είναι μια μαμαδογιαγιαδίστικη συνταγή ζεστασιάς και θαλπωρής. Έτσι δεν είναι;
Υλικά συνταγής:
- 150 γρ. ρύζι καρολίνα ή γλασέ
- 1/4 κ.γλ. αλάτι
- 600 ml νερό
- 140 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 λίτρο και 250 γρ. γάλα
- 1 βανίλια
- 60 γρ. κορν φλαουρ
- 125 ml νερό
- κανέλα
Μέθοδος παρασκευής:
Πλένουμε με κρύο νερό το ρύζι και το στραγγίζουμε καλά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 600 ml νερού και το αλάτι. Κρατάμε την φωτιά σε μέτρια ένταση και μόλις το νερό κοχλάσει, βάζουμε το ρύζι.
Μόλις το ρύζι πιει σχεδόν όλο το νερό (περίπου 10-12′), προσθέτουμε την ζάχαρη, το γάλα και την βανίλια. Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
Τέλος, διαλύουμε το κορν φλαουρ στα 125 ml νερού και το βάζουμε στην κατσαρόλα, όταν δούμε πως το γάλα πάει να βράσει.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δούμε πως το μίγμα μας γίνεται κρεμώδες.
Αποσύρουμε και αφήνουμε στην κατσαρόλα για 10′. Μοιράζουμε σε μπολάκια ή ποτήρια.
Σερβίρουμε με κανέλα!