0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Μαρμελάδα Βερίκοκο

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Χειλάκι πετροκέρασο και μάγουλο βερίκοκο, ρίκο-ρίκο-ρίκοκο!

Υλικά συνταγής:

  • 2 κιλά βερίκοκα (καθαρισμένα)
  • 700 γρ. καστανή ζάχαρη
  • χυμός από ένα λεμόνι

Μέθοδος παρασκευής:

Πλένουμε πολύ καλά τα βερίκοκα, αφαιρούμε το κουκούτσι και κόβουμε στα 6 ή στα 8.

Βάζουμε τα βερίκοκα σε ένα μπολ εναλλάξ με τη ζάχαρη.

Κλείνουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.

Βάζουμε όλο το μίγμα στην κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά, ανακατεύουμε συνέχεια και ξαφρίζουμε. Όταν τελειώσει το ξάφρισμα, δυναμώνουμε τη φωτιά και όταν η μαρμελάδα μας πάει να “δέσει”, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.

Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμενα βάζα.

*Η συνταγή μας δίνει 4 βαζάκια.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα