- Advertisement -
Χειλάκι πετροκέρασο και μάγουλο βερίκοκο, ρίκο-ρίκο-ρίκοκο!
Υλικά συνταγής:
- 2 κιλά βερίκοκα (καθαρισμένα)
- 700 γρ. καστανή ζάχαρη
- χυμός από ένα λεμόνι
Μέθοδος παρασκευής:
Πλένουμε πολύ καλά τα βερίκοκα, αφαιρούμε το κουκούτσι και κόβουμε στα 6 ή στα 8.
Βάζουμε τα βερίκοκα σε ένα μπολ εναλλάξ με τη ζάχαρη.
Κλείνουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.
Βάζουμε όλο το μίγμα στην κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά, ανακατεύουμε συνέχεια και ξαφρίζουμε. Όταν τελειώσει το ξάφρισμα, δυναμώνουμε τη φωτιά και όταν η μαρμελάδα μας πάει να “δέσει”, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμενα βάζα.
*Η συνταγή μας δίνει 4 βαζάκια.