Μέσα στο τετράδιο που βρήκα στο σπίτι της γιαγιάς, ανακάλυψα μια συνταγή που είχα ξεχάσει. Διαβάζοντας την θυμήθηκα πολλά, όμορφες αναμνήσεις από παλιά!
Έλα να σου δείξω το κέικ σιμιγδαλιού της γιαγιάς Άννας.
Υλικά συνταγής:
- 200 γρ. καστανή ζάχαρη
- 4 μέτρια αυγά
- 150 ml φρέσκο γάλα
- 100 ml ελαιόλαδο
- 300 γρ. σιμιγδάλι ψιλό (η γιαγιά έγραφε 20 κουταλιές της σούπας, τις ζύγισα και σας δίνω τα γραμμάρια)
- 1 φακελάκι baking powder
- 2 βανίλιες
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Μέθοδος παρασκευής:
Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη και τα αυγά και χτυπάμε καλά με ένα μίξερ χειρός μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μίγμα που ασπρίζει.
Προσθέτουμε το γάλα και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε ελαφρώς, βάζουμε και το baking powder, τις βανίλιες και το ξύσμα και προσθέτουμε τελευταίο το σιμιγδάλι.
Αναμιγνύουμε με μια σπάτουλα και βάζουμε το μίγμα σε φόρμα για κέικ, αφού πρώτα την λαδώσουμε και την πασπαλίσουμε με λίγο σιμιγδάλι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40′.
Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και απολαμβάνουμε με το καφεδάκι μας.
Ιδανικό και για κολατσιό στην δουλειά ή στο σχολείο!