Είμαστε μακαρονάδες κι αυτό φαίνεται!
Η καρμπονάρα είναι μια από τις αγαπημένες μου μακαρονάδες και σου δίνω μια συνταγή πολύ κοντά στην αυθεντική ιταλική. Αφορμή στάθηκαν δύο ταξίδια στην Ιταλία, στα οποία προσπάθησα να “διαβάσω” τα υλικά!
Υλικά:
- 1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας μας
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 4 κρόκοι αυγών
- 80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 100 ml νερό (από αυτό που βράσαμε τα ζυμαρικά)
- 5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μέθοδος παρασκευής:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε, κρατώντας τα 100 ml κι αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τους κρόκους, την παρμεζάνα, το πιπέρι και το νερό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε καλά.
Σβήνουμε το μάτι στο οποίο έχουμε το τηγάνι και προσθέτουμε το μίγμα του μπολ. Αναμιγνύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως!