0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Μπακλαβάς Ρολό

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Μπακλαβάς ρολό για κάθε γιορτινή περίσταση! Συμφωνείς;

Υλικά συνταγής:

  • 1 συσκευασία φύλλα κρούστας
  • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 200 γρ. χοντροαλεσμένοι ξηροί καρποί (αμύγδαλα, φυστίκια Αιγίνης, καρύδια και σουσάμι)
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο

Για το σιρόπι:

  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2-3 γαρύφαλλα
  • 250 γρ. μέλι @constali_honey
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • 2 βανίλιες

Μέθοδος παρασκευής:

Ξεκινάμε από το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Παίρνουμε ένα φύλλο, το ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο, βάζουμε από πάνω ένα ακόμα φύλλο, ραντίζουμε ξανά και προσθέτουμε 2-3 κ.γλ. γέμιση. Διπλώνουμε και τυλίγουμε με τη βοήθεια ενός πολύ λεπτού πλάστη. Σουρώνουμε καλά και τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί σε στριφτάρι. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να γεμίσει το ταψί μας, χαράσσουμε και ραντίζουμε με όσο βούτυρο απέμεινε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στις αντιστάσεις πάνω κάτω για 50-55′.

Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στον καυτό μπακλαβά και απολαμβάνουμε μετά από μία ώρα!

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα