Επειδή η συνταγή του Σαββατοκύριακου για μπισκότα βουτύρου πέτυχε, τα έφτιαξα ξανά και σας δίνω την συνταγή με πολλή αγάπη!
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΜΕ ΦΙΣΤΊΚΙ
Υλικά συνταγής:
- 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 50 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες
- 230 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. @limnosflourstamateris
- 20 γρ. κόρν φλάουρ
- μια χούφτα φιστίκια χοντροαλεσμένα @pnut.gr
Μέθοδος παρασκευής:
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 5′ ώστε να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
Προσθέτουμε την βανίλια και το αλεύρι με το κόρν φλάουρ κοσκινισμένα. Βάζουμε και τα φιστίκια.
Ζυμώνουμε για λίγο με το χέρι και βάζουμε τη ζύμη σε μεμβράνη για 1 ώρα στο ψυγείο.
Βγάζουμε τη ζύμη, ανοίγουμε με έναν πλάστη και δίνουμε σχήμα στα μπισκότα με κουπάτ (βγαίνουν περίπου 30 μπισκότα).
Ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 12′.