Φθινόπωρο, μεγάλες αγκαλιές, ζεστή σούπα και χουχούλιασμα.
Νομίζω πως οι μέρες το επιβάλλουν!
Και αυτή η ΒΕΛΟΥΤΕ ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ με φρέσκα λαχανικά είναι ιδανική.
Υλικά συνταγής:
- 3-4 μπακαλιαράκια
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο @haoliveoil
- 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 3 πατάτες κομμένες στα τέσσερα
- 3 καρότα κομμένα στα τέσσερα
- 3 κολοκυθάκια κομμένα στα δύο
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό
- αλάτι
- 1 αυγό
- χυμός από 1 λεμόνι
Μέθοδος παρασκευής:
Καθαρίζουμε τα ψάρια και τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα με κρύο νερό. Όταν το νερό αρχίσει να βράζει, αφαιρούμε προσεκτικά τον αφρό που δημιουργείται στην επιφάνεια και ρίχνουμε αλάτι. Μόλις τα ψάρια βράσουν, τα βγάζουμε σε μια πιατέλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στραγγίζουμε τον ζωμό, για να μην έχει καποιο κόκκαλο και και τον ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τα λαχανικά μαζί με το λάδι στην κατσαρόλα και τα βράζουμε στον ζωμό μέχρι να μαλακώσουν.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο και το ρίχνουμε στην σούπα. Με το ραβδομπλέντερ (δείτε αυτό της @gruppe_design_wise, κάνει θαύματα!), πολτοποιούμε τα λαχανικά. Καθαρίζουμε τα ψάρια και τα ρίχνουμε στην σούπα. Σερβίρουμε με λίγες σταγόνες ωμό ελαιόλαδο.
Tip:
Προτίμησε φρέσκα λαχανικά όπως αυτά του @ktimakokala