Επιστρέφεις από διακοπές και τα μικρά ζητούν μακαρόνια.
Πες μου, τι καλύτερο από αγνές ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ και φρέσκια σάλτσα τομάτας;
Υλικά συνταγής:
- 1 συσκευασία ταλιατέλες @andritsainapasta
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την σάλτσα:
- 3 τομάτες τριμμένες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ..γλ. ζάχαρη
- 5-6 φύλλα βασιλικού
- 1 κ.γλ. άλειμμα πιπεριάς @tradifresh
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μέθοδος παρασκευής:
Αφού μουσκέψουμε και στύψουμε το ψωμί, το τρίβουμε καλά στο μουλτι. Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ και ζυμώνουμε. Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, αφού τα αλευρώσουμε. Ψήνουμε για 20′ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και λίγο νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15-20′ και προσθέτουμε τα κεφτεδάκια για αλλά 5′.
Βράζουμε τις ταλιατέλες και όταν ετοιμαστούν, τις προσθέτουμε στα κεφτεδάκια. Έτοιμο και λαχταριστό φαγάκι!
Tip:
Προσθέστε και μπόλικο τριμμένο κασκαβάλι Λήμνου. Το απογειώνει!