Ζυμαρικά και για σήμερα, γιατί έτσι μας αρέσει!
Κι αυτή η μακαρονάδα είναι του 10λεπτου και θα την λατρέψεις, γιατί η γεύση της είναι… Του ονείρου!
Είναι οι ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΌ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΈΜΑ και δεν περιγράφω άλλο!
Χρησιμοποίησα τις παπαρδέλες με τριλογία μανιταριών από το @mushrooms_more
Υλικά συνταγής (για 2 άτομα):
- 1/2 πακέτο παπαρδέλες
- 100 γρ. καπνιστό σολομό κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 3 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 σφηνοπότηρο ούζο
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κ.γλ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μέθοδος παρασκευής:
Βράζουμε τα ζυμαρικά στον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε τις λιαστές τομάτες. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τον σολομό, την μουστάρδα και τυρί κρέμα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε 1 κουτάλα ζωμό από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε μέχρι να δούμε πως “δένει” η σάλτσα μας. Σβήνουμε την φωτιά και ρίχνουμε τον άνηθο.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά μέσα στο τηγάνι, κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα μια σερβίρουμε!