Τι έχουμε να φτιάξουμε καιρό; Πίτα, πίτα αγαπημένη και πολύ εύκολη ? Και ξέρω πως αγαπάμε όλοι πολύ την σπανακόπιτα, γιατί είναι από τις πίτες που μας θυμίζουν “γιαγιά” και ζεστασιά! Κι αν δεν έχουμε χρόνο να ανοίξουμε φύλλο, προτιμάμε και το έτοιμο! Γι’αυτό και σήμερα, θέλω να σας δείξω αυτές τις ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΕΣ με τραγανό φύλλο κρούστας που σε ένα μισαωράκι τις έχουμε έτοιμες!
Προμηθεύτηκα τα προϊόντα για την πίτα από τα ? super market Bazaar @bazaar_supermarket που διαθέτουν ποιοτικά προϊόντα στις καλύτερες τιμές. Τόσο το φύλλο όσο και το σπανάκι με το φυτικό βούτυρο έδεσαν άψογα στην συνταγή!

Υλικά συνταγής (για 20 κομμάτια):
- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
- 1/2 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 πράσα ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. φυτικό βούτυρο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Μέθοδος παρασκευής:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι και τη μαργαρίνη και όταν λιώσει, σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με τα πράσα. Αφού μαλακώσουν, προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για 5′ σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το μίγμα να γίνει χλιαρό.
Ανοίγουμε το κάθε φύλλο κρούστας και τι διπλώνουμε στα δύο. Βάζουμε 2 κ.σ. γέμιση και διπλώνουμε σε στριφτάρι.
Τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο 2′ από κάθε πλευρά.
Έτοιμες και τραγανές!