Στο γιορτινό τραπέζι, εκτός των βασικών, θέλουμε και τα ορεκτικά μας! Και αυτή η ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΌΠΙΤΑ θα κλέψει τις εντυπώσεις για πολλούς λόγους, μα κυρίως γιατί έχει πλούσια γέμιση και τραγανή ζύμη!
Μιας και οι αγαπημένοι μου από το @kekkeris_kafes_mpaxarika μου έστειλαν και μίγμα κόκκων από διάφορα πιπέρια, άλεσα και πρόσθεσα στην γέμιση. Όταν είναι φρεσκοτριμμένο το πιπέρι, το φαγητό ανεβαίνει ακόμα ένα επίπεδο!
Υλικά συνταγής:
Για την ζύμη:
- 500 γρ. φαρίνα
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 180 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 150 ml αραβοσιτέλαιο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κρόκος αυγού με λίγο νερό (για την επάλειψη)
Υλικά για τη γέμιση:
- 350 γρ. φέτα τριμμένη
- 150 γρ. gouda τριμμένο
- 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 3 αυγά
- 150 γρ. ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι @kekkeris_kafes_mpaxarika
Μέθοδος παρασκευής:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε με το χέρι. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το κάθε κομμάτι ζύμης ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και ανοίγουμε τα δύο φύλλα (ένα κάθε φορά) με τον πλάστη.

Απλώνουμε το ένα φύλλο σε βουτυρωμένη ταρτιέρα και προσθέτουμε την γέμιση.

Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο και αλείφουμε με το μίγμα κρόκου-νερου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 45′.
Είναι απολαυστική!
Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.
ΑΒ Βασιλόπουλος
E-fresh.gr