Σούπα Γιουβαρλάκια

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Το ποσό λατρεύω τις σούπες τώρα που αλλάζει ο καιρός δεν λέγεται!  Νομίζω πως με νιώθετε. Και τι καλύτερο από μια ΣΟΥΠΑ ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ που με μικρά κόλπα γίνεται άκρως δυναμωτική! Εσάς ποια σούπα σας αρέσει περισσότερο;

Υλικά συνταγής:

Για τον ζωμό:

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στα δύο
  • 1 καρότο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πράσο κομμένο στα 3
  • 4-5 κοτσάνια από μαϊντανό

Για τα γιουβαρλάκια:

  • 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/3 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι γλασέ
  • 1/2 πράσο ψιλοκομμένο
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο + 2 για το σοτάρισμα
  • 1 αυγό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλεύρι για το πανάρισμα

Για το αυγολέμονο:

  • Χυμός ενός λεμονιού
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 2 κ.σ. κορν-φλάουρ

Μέθοδος παρασκευής:

Βάζουμε όλα τα υλικά για το ζωμό σε μια κατσαρόλα και τα σοτάρουμε για 1-2′ στο λάδι. Ρίχνουμε νερό ως λίγο παραπάνω από τη μέση της κατσαρόλας και βράζουμε για 40′. Ταυτόχρονα, ζυμώνουμε τον κιμά μας βάζοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά. Πλάθουμε περίπου 20 μπαλάκια και τα περνάμε από το αλεύρι. Τα τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον ζωμό. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα και αποσύρουμε από την φωτιά. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι και χτυπώντας τα ελαφρά με σύρμα ή με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε λίγο ζωμό για να φέρουμε το αυγολέμονο σε σωστή θερμοκρασία και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Κουνάμε καλά, να πάει παντού.

Την αγαπώ αυτή τη σούπα! Σερβίρω πάντα με φρεσκοτριμμένο πιπεράκι!


Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.

ΑΒ Βασιλόπουλος

E-fresh.gr

Προηγούμενο άρθροΓαλατόπιτα
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με Πατάτες Baby

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα