0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Γαλατόπιτα

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Η γιαγιά την έφτιαχνε συχνά, γιατί ήταν γρήγορο και εύκολο γλυκό. Εντάξει, όχι μόνο γι’ αυτό, αλλά και επειδή της άρεσε πολύ να βάζει μέσα και ξύσμα πορτοκαλιού. Ήταν αδύνατο να αντισταθεί, μιας και το χωριό μας είναι γεμάτο εσπεριδοειδή! Έμαθα να φτιάχνω κι εγώ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ, με μόνη διαφορά ότι βάζω και φύλλο κρούστας. Είναι από τα ευκολότερα γλυκά με μυρωδιές απίθανες!

Υλικά συνταγής:

  • 6 φύλλα κρούστας για γλυκά
  • 2 λίτρα γάλα
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 300 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 50 γρ. βούτυρο (και λίγο ακόμα για το άλειμμα των φύλλων)
  • 2 βανίλιες
  • κανέλα για το πασπάλισμα

Μέθοδος παρασκευής:

Απλώνουμε ένα- ένα τα φύλλα κρούστας σε ταψάκι αλείφοντας κάθε φορά με βούτυρο. Ετοιμάζουμε την κρέμα βάζοντας σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί, προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο και τις βανίλιες. Ρίχνουμε την κρέμα στο ταψί, κλείνουμε περιμετρικά με τα φύλλα που εξέχουν και πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα στην χαμηλή σκάλα του φούρνου για 30′. Σερβίρουμε με μπόλικη κανέλα.

Απολαυστική!


Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.

ΑΒ Βασιλόπουλος

E-fresh.gr

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα